5 from 1 vote
Print

Italiaanse Pizzaquiche

Course Voorgerecht
Cuisine Italiaans
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 1 quiche

Ingredients

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 150 gr mozzarella
  • 75 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • handje zwarte olijven
  • handje zongedroogde tomaatjes
  • gedroogde italiaanse kruiden bv tijm & oregano
  • zout & peper
  • paneermeel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. 

  2. Ontdooi het bladerdeeg en vet een quichevorm in met boter of olie. Bekleed de quichevorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi het deeg met paneermeel. 

  3. Snij de courgette in blokjes en bak dit even kort aan in een koekenpan. 

  4. Halveer de cherrytomaatjes en snij de olijven en zongedroogde tomaatjes iets kleiner. Verdeel de courgette, beide tomaatjes en olijven over de bodem van de quiche. 

  5. Meng de slagroom, eieren, italiaanse kruiden, zout en peper. Snij de helft van de mozzarella heel fijn en meng dit ook door het mengsel. Verdeel het mengsel over de quiche. 

  6. Snij de overige mozzarella in plakjes en verdeel dit over de quiche. Strooi als laatste de parmezaanse kaas over de quiche.

  7. Bak de quiche in 40 minuten in de oven gaar.