Ijsthee rooibos perzik

Gang Drankjes
Porties 2 liter

Ingrediƫnten

  • 2,5 liter water
  • 16 gr rooibos thee met citroen
  • 3 perziken
  • 3 eetl honing
  • scheutje citroensap

Zo maak je het

  1. Breng het water aan de kook en voeg de rooibos thee toe. Ik gebruikte losse thee maar je kunt ook theezakjes gebruiken. 

  2. Snij twee perziken in plakjes en voeg dit samen met de honing toe aan de thee. Roer alles goed door en laat 2 uur staan. 

  3. Zeef de thee zodat de perziken en de losse thee achterblijven. Proef wat van de ijsthee en voeg eventueel meer honing of suiker toe als je hem zoeter wil. Ik voegde hier een scheutje citroensap toe om het wat frisser te maken. 

  4. Als de thee naar smaak is snij je de derde perzik in plakjes en voeg deze toe aan de ijsthee. Laat dit een nacht in de koelkast staan.

  5. Serveer de ijsthee met ijsklontjes en eventueel verse plakjes perzik.