Salade met aardbei & geitenkaas

Salade met aardbei & geitenkaas

Het is ongeveer een jaar geleden dat mijn blog een soort ondergeschoven kindje werd. Ongeveer 3 maanden voor mijn afstuderen kwam de klad erin. Je kent het wel, geen tijd, te heet, geen zin… het een leidt tot het ander en zo komt dat het ik nu eens in het kwartaal een recept upload (en dus ook ongeveer eens per kwartaal kook….).

Er is onwijs veel gebeurd: ik ben geen student meer en daar geniet ik onwijs van, ik ben heerlijk vaak op vakantie geweest, ik ben verloofd (!!), we hebben een huis gekocht, verbouwd en we zijn uiteindelijk ook verhuisd (gelukkig maar, haha). En nu, 1 jaar later, is de rust een beetje wedergekeerd. Tijd voor een nieuw recept dus, en dat kan natuurlijk niet anders dan een salade zijn, want dat blijft mijn lievelingseten aller tijden.

Salade met aardbei

Deze salade met aardbei is perfect op hete dagen, want je hebt (bijna) geen fornuis nodig. Wij aten dit toen het 38 graden was. De foto’s zijn in 1 minuut gemaakt, daarna ben ik snel weer naar binnen gevlucht. Daar was het slechts 28 graden. Het bewerken heb ik ook maar even gelaten, op zolder – waar onze computer staat – is het nog een luttele 36 graden.

Ik maakte dit met geitenkaas en parmaham. De parmaham kun je prima vervangen door (vega) spekjes of weglaten voor een lichtere variant van deze salade. Wat extra groenten zijn ook heerlijk in deze salade, en ook dan zou ik de parmaham of geitenkaas weglaten. Je zou een courgette kunnen grillen (te heet gisteren), of avocado kunnen toevoegen bijvoorbeeld. Voor meer inspiratie kan ik de salade met framboos en gorgonzola ook heel erg aanraden!

Salade aardbei geitenkaas

Salade met aardbei en geitenkaas

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediƫnten

 • 2 handjes veldsla
 • 2 handjes verse spinazie
 • 1 hand aardbeien
 • 1/2 komkommer
 • 1 handje gemengde noten ongezouten
 • 70 gr parmaham
 • 100 gr geitenkaas
 • 3 takjes verse basilicum
 • 2 eetl olijfolie extra vierge
 • 2 eetl balsamicoazijn
 • peper

Zo maak je het

 1. Rooster de noten even in een koekenpan en laat afkoelen.

 2. Snij de spinazie grof en verdeel met de veldsla over twee borden.

 3. Snij de aardbeien in kwarten en de komkommer in stukjes. Verkruimel de geitenkaas en scheur de parmaham in stukken. Snij hele fijne reepjes van de basilicum. Verdeel alle ingrediƫnten, inclusief de noten, over de salade.

 4. Meng de olie, de azijn en wat peper tot een dressing en verdeel ook over de salade.

Aardbei parmaham


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *