Bananenbrood met chocolade en hazelnoot

Bananenbrood met chocolade en hazelnoot

Het is ondertussen alweer meer dan 2 maanden geleden (!!) dat ik een blog online zette. Ach, ik kan wel allerlei excuusjes verzinnen waarom het zo lang heeft geduurd, maar laten we focussen op het positieve: er staat weer een recept online. Bananenbrood met chocolade en hazelnoten, it is!

Dit is niet het meest gezonde bananenbrood, maar wel heel erg lekker. Vooral de chocolade en hazelnoten maken het een heerlijke snack. Zelf bak ik dit bananenbrood altijd in het weekend en vries het dan in. Dit gaat het makkelijkst door het brood in plakjes te snijden en ieder plakje apart in te pakken in vershoudfolie.

Overigens is dit bananenbrood het makkelijkst te maken met een mixer, dat deed ik zelf ook. Tot deze versie bananenbrood die op de foto staat… bij het maken van dit bananenbrood met chocolade ging mijn mixer stuk tijdens het mixen en vlogen de gardes me om de oren. Sindsdien maak ik het bananenbrood met een vork en een garde en dat gaat ook prima, maar een mixer is iets sneller!

Bananenbrood met hazelnoot en chocolade

Gang ontbijt
Tijd 1 uur
Porties 1 cake

Ingrediƫnten

 • 250 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3 rijpe bananen
 • 125 gr boter of margarine
 • 2 eieren
 • 2 eetl honing
 • 100 gr extra pure chocolade
 • 70 gr hazelnoten
 • kaneel

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden

 2. Prak de bananen, of maal ze fijn in de keukenmachine. 

 3. Mix de boter met de eieren en voeg daarna ook de bananen en de honing toe. 

 4. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een flinke snuf kaneel toe. 

 5. Hak de hazelnoten en pure chocolade grof en meng door je beslag.

 6. Vet een cakevorm in met olie en bekleed vervolgens met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *