Mexicaanse groenten uit de oven

Mexicaanse groenten uit de oven

I know, I know…. De laatste keer dat ik blogde was in een vorig leven, zo lang geleden is het. Maar nieuw jaar, nieuwe kansen. Ofzoiets, want stiekem had ik nog een paar recepten liggen. Een fulltime baan en de wintertijd helpen niet echt bij het maken van foto’s en het feit dat mijn vriend iedere dag kookt omdat ik anderhalf uur later thuis ben dan hij is ook niet ideaal voor een “foodblogger” natuurlijk. In hoeverre kun je jezelf nog een foodblogger noemen als je eigenlijk bijna nooit meer kookt? Hopelijk ga ik daar richting de lente weer verandering in brengen, maar voor nu vind ik het wel prima zo en post ik recepten van voordat ik aan mijn eerste baan begon.

Deze mexicaanse groenten uit de oven zijn echt supersimpel om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met avocado en verse limoen!

Dit gerecht maakte ik afgelopen zomer en is echt supersimpel, net als mijn andere “uit de oven” recept. Je doet alles op een bakplaat en zet het in de oven tot het gaar is, een kind kan de was doen. Ik heb hieronder veel optionele ingrediënten bij het recept gezet. De groenten zijn zo al heel lekker, maar ik vind het heerlijk om het in een wrap te eten met wat limoen en zure room. Als je van avocado houdt, kan ik je zeker aanraden om dat er ook bij te serveren. Kies vooral wat je lekker vindt, om dit gerecht zo toch je eigen draai te geven.

Deze mexicaanse groenten uit de oven zijn echt supersimpel om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met avocado en verse limoen!

Mexicaanse groenten uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Tijd 30 minuten

Ingrediënten

 • 2 zoete aardappels
 • 2 paprika’s rood & geel
 • 1 rode ui
 • 1 blik baby mais
 • 1 blik zwarte bonen
 • komijn
 • gerookt paprikapoeder
 • ketoembar
 • olijfolie
 • zout & peper
 • Optioneel: avocado, limoen, wraps, verse koriander, zure room

Zo maak je het

 1. Schil de zoete aardappel en kook deze 10 minuten, zodat de aardappel alvast een beetje zacht kan worden. Snij de aardappel in blokjes. 

 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 3. Snij de rode ui in ringen, de paprika in grove stukken en de babymais in kleinere stukken. Laat de bonen uitlekken. Verdeel dan alle ingrediënten op een bakplaat. Meng 3 eetlepels olijfolie met flink wat gerookt paprikapoeder, komijn en ketoembar en verdeel de olie over de bakplaat. 

 4. Bak de groenten 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

 5. Serveer de groenten met avocado, verse koriander, limoen, zure room en eventueel wraps. 

Deze mexicaanse groenten uit de oven zijn echt supersimpel om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met avocado en verse limoen!
Deze mexicaanse groenten uit de oven zijn echt supersimpel om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met avocado en verse limoen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *