Eggroll in a bowl

Eggroll in a bowl

Toen ik vorige keer het recept voor mangochutney met jullie deelde, beloofde ik dat ik snel een recept zou delen waarin deze mangochutney gebruikt zou worden. Nou, het is ondertussen 3 weken later dus het wordt wel eens tijd om dat recept te delen. De inspiratie voor deze Eggroll in a bowl komt uit Amerika, waar deze (letterlijk vertaalde) loempia in een kom heel populair is (dit leerde ik van Sarah). Het lastigste aan dit recept is waarschijnlijk de naam, hoe noem je dit nou in het Nederlands..? Vandaar dus voor nu: eggroll in a bowl. 

Dit recept is voor 2 kleine porties. Ondanks dat je een kom vol hebt, blijven het natuurlijk alleen maar groenten en dat vult niet enorm. Je kan dit dus eten op dagen dat je niet zo veel trek hebt, als bijgerecht, of juist eens als lunch. Weer eens wat anders dan de Hollandse boterham met kaas.

Eggroll in a bowl

Porties 2

Ingrediënten

 • 150 gr oesterzwammen
 • 75 gr peen julienne
 • 150 gr witte kool gesneden
 • 1 rode ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 lente uitjes
 • 3 eetl mangochutney
 • 1 eetl sojasaus
 • sesamolie

Toppings

 • handje tauge
 • sesamzaadjes
 • 2 eieren
 • kroepoek

Zo maak je het

 1. Snij de rode ui en knoflook fijn en de lenteui in ringetjes. Verhit wat sesamolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook. 

 2. Ondertussen scheur je de oesterzwammen in reepjes met twee vorken. Bak dit vervolgens een paar minuten mee met de uien en knoflook. 

 3. Als laatste voeg je de wortel, witte kool, mangochutney en sojasaus toe. Bak nog een paar minuten tot de groenten zacht zijn. Proef het mengsel en breng eventueel nog op smaak met wat extra mangochutney, sojasaus, zout of peper. 

 4. Terwijl de groenten bakken kun je ook twee eieren bakken voor de topping. Doe dan de groenten in een kom, leg er een eitje op en garneer met sesamzaadjes en taugé. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *