Mangochutney

Mangochutney

Ik was altijd een beetje huiverig voor mangochutney. Ik weet niet waarom, maar het leek me gewoon niet echt lekker. Dus toen Sarah voorstelde om deze chutney te maken tijdens een van onze hot messes was ik in eerste instantie niet echt enthousiast. Maar ik had natuurlijk ook geen goede reden om het niet te maken, dus die mangochutney ging er komen. En natuurlijk wist ik al die tijd niet wat ik gemist had, want dit is echt superlekker!

Je vraagt je misschien af, wat moet ik met mangochutney? Ik vind het zelf overheerlijk op een bagel met roomkaas. Sowieso ben ik, sinds ik in New York ben geweest, verliefd op bagels: ik mis ze nog elke dag. Zijn jou bagel-cravings niet zo heftig, dan kun je deze mangochutney ook gebruiken als dipsaus bij cassavechips of papadums, combineer het met kip, of gebruik het als sausje. Een recept met mangochutney volgt binnenkort.

Ingrediƫnten

 • 2 doosjes mangoblokjes uit de vriezer
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 ui of een klein uitje
 • 2 theelepels gember geraspt
 • 100 gr suiker
 • 120 ml azijn
 • 1 theelepel mosterdzaad
 • 1/2 theelepel komijn
 • 1/2 theelepel chilivlokken
 • snufje kaneel

Zo maak je het

 1. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui, de gember en knoflook. 

 2. Voeg alle andere ingrediĆ«nten toe en laat dit op heel zacht vuur ongeveer 1 uur pruttelen. Roer af en toe. 

 3. Laat de mangochutney goed afkoelen voor je hem in de koelkast bewaard. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *