Fruitige mojito’s

Fruitige mojito’s

Mojito’s blijven mijn favoriete cocktails ever. En ondanks dat het vandaag maandag is, is het reden voor een feestelijke mojito, want ik ben vandaag begonnen aan mijn allereerste echte baan! En het wordt natuurlijk weer heerlijk weer aankomende week, dus een fruitige mojito gaat er dan wel in.

In de ingrediënten hieronder zie je staan “5-7 stukjes fruit” en hiervoor kun je ieder fruit nemen waar je zin in hebt. Wij maakten mojito’s met mango en framboos, maar bessen, passievrucht of aardbei werkt natuurlijk ook heel goed! Het beste is wel om vers fruit te nemen, of diepvriesfruit eerst te ontdooien. Wij gebruikten mangostukjes die rechtstreeks uit de vriezer kwamen en die konden we niet zo goed stampen (logisch, want het was hard bevroren). Gelukkig heb ik die fout nu al voor je gemaakt en weet jij nu dus dat je het beste ontdooit of vers fruit kunt nemen.

Deze fruitige mojito's zijn een zoetere variant van de originele mojito en heerlijk op een zonnige avond! Deze simple cocktail staat in 5 minuten op tafel.

 

Fruitige mojito's


Gang Drankjes
Tijd 10 minuten
Porties 1 mojito

Ingrediënten

  • 2 takjes munt
  • 50 ml rum
  • 120 ml bruisend water
  • 1/2 limoen
  • 5-7 stukjes fruit
  • ijsblokjes
  • suiker

Zo maak je het

  1. Haal de muntblaadjes van de takjes en rol even door je handen. Doe de munt, rum, het fruit en wat suiker (naar smaak, ongeveer 1 tl) in een glas en stamp het fruit een beetje fijn. 

  2. Voeg dan het ijs, limoensap en het bruisend water toe. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *