Zwarte bonendip

Zwarte bonendip

Het heeft ongeveer duizend jaar geduurd, maar er staat eindelijk weer een recept op mijn blog. Ik heb de afgelopen maand niet stil gezeten: ik ben ondertussen écht bijna afgestuurd, heb al een baan voor na m’n studie, heb een hot mess gehad met Sarah, heb onderzoek gedaan op Lowlands en ben ook nog even 5 dagen in Frankrijk geweest…. en ik zou mezelf niet zijn als ik ook alweer 100.000 dingen gepland had. Gelukkig heb ik ook op culinair vlak nog wat bereikt, ik heb namelijk weer een “vervanger” gevonden voor guacamole. Natuurlijk kun je guacamole niet echt vervangen, maar als je helaas geen avocado kan eten is dit ook heel erg lekker met je nacho chips!

Dit is echt een super simpel receptje zoals je ziet. Je gooit alles in een keukenmachine en dan blend je net zo lang tot je een gladde dip hebt. Ik heb geen hoeveelheden aangegeven voor de kruiden, maar ik zou met alles beginnen met een kwart tot een halve theelepel. Als je dip klaar is proef je even en voeg je eventueel nog wat extra kruiden toe, of wat olijfolie of creme fraiche om het geheel nog wat smeuïger te maken.

Zwarte bonendip

Gang Bijgerecht
Tijd 10 minuten
Porties 1 bak

Ingrediënten

  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 eetl extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel creme fraiche
  • komijn
  • gerookt paprikapoeder
  • paprikapoeder
  • ketoembar
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat net zo lang draaien tot een een gladde pasta. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *