Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

Deze pasta maakte vriendinnetje Dagna laatst voor me toen ik bij haar ging eten. Het was net als deze week prachtig weer en na een dag werken ging deze pastasalade met tonijn er wel in! Ik moest van Dagna het recept eerst aanpassen voordat ik het op mijn blog zou zetten, omdat ze zeker wist dat ze allemaal rare smaakcombinaties had gemaakt. Maar ik heb eigenlijk niks aangepast, want de salade was al heel erg lekker zonder aanpassingen!

Ik heb dit recept ongeveer uit mijn hoofd opgeschreven omdat er niet echt een recept is. Het is ook nog lekker om wat kappertjes of olijven aan deze salade toe te voegen, maar ik zie op de foto’s dat ik dat deze keer niet heb gedaan.

Pastasalade met tonijn

Gang Hoofdgerecht
Tijd 20 minuten

Ingrediënten

 • 200 gr pasta (volkoren)
 • 1 blikje tonijn op water
 • 1 rode paprika
 • 200 gr sperziebonen
 • 100 gr cherrytomaten
 • 1 rode ui
 • handje rucola
 • 1,5 eetl mayonaise
 • 1,5 eetl yoghurt
 • zout
 • peper
 • paprikapoeder
 • citroensap

Zo maak je het

 1. Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de sperziebonen beetgaar. 

 2. Laat de tonijn uitlekken en meng met de mayonaise, de yoghurt, royaal paprikapoeder en wat citroensap, zout en peper. Dit is je "saus", proef even en voeg eventueel nog wat kruiden of citroensap toe. 

 3. Snij de rode ui in ringen, de paprika in blokjes en de cherrytomaatjes halfdoor. 

 4. Giet de pasta en de sperziebonen af als ze gaar zijn en spoel even af met koud water zodat het een beetje afkoelt. 

 5. Meng dan alle ingrediënten en de saus door elkaar. Proef je pastasalade en voeg eventueel nog wat paprikapoeder, zout, peper of citroensap toe. Als je pastasalade niet smeuïg genoeg is, kun je nog wat yoghurt of mayonaise toevoegen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *