Frozen yoghurt – twee varianten

Frozen yoghurt – twee varianten

Ik eet in de zomer het liefst elke dag ijsjes, ik hou gewoon heel erg van ijs! Iedere dag op Utrecht centraal moet ik me inhouden om niet even een ijsje of een frozen yoghurt te halen, het is gewoon zo lekker. En omdat ik niet de financiƫle middelen heb om iedere dag frozen yoghurt te kopen op het station, heb ik daarom zelf maar wat geƫxperimenteerd.

Ik heb twee soorten frozen yoghurt gemaakt; een wat gezondere variant en een ongezonde variant. Dit recept is ideaal voor als je geen ijsmachine hebt. Ik vond zelf de structuur van de ongezondere frozen yoghurt lekkerder, maar de smaak van de frozen yoghurt lekkerder. Het is dus zelf even experimenteren wat je lekkerder vindt.

Je kunt in principe alle soorten yoghurt nemen, maar ik vind Griekse yoghurt zelf heel fijn omdat deze al wat dikker is.

Frozen yoghurt op 2 manieren

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Total Time 2 hours
Servings 2

Ingredients

Voor de "gezonde" variant

 • 200 gr griekse yoghurt
 • 10 gr suiker
 • 1 tl vanille aroma

Voor de "ongezonde" variant

 • 150 gr griekse yoghurt
 • 50 gr slagroom
 • 10 gr suiker
 • 1 tl vanille aroma

Instructions

Voor de "ongezonde" variant

 1. Klop de slagroom lobbig. 

Voor beide varianten

 1. Meng de yoghurt met de suiker, het vanille aroma en eventueel de slagroom. 

 2. Doe de yoghurt in een bakje en zet dit een uurtje in de vriezer. Roer even goed door met een vork en zet vervolgens nog een uur in de vriezer. 

 3. Als het goed is, is de yoghurt nu bevroren tot een ijsstructuur. Roer nog even goed door en serveer meteen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *