Citroenlimonade met munt

Citroenlimonade met munt

Ik dronk voor het eerst citroenlimonade op vakantie in Portugal, ik denk zo’n 5 jaar geleden. Het is echt een megasimpel drankje van citroensap, suiker en water. Vandaag deel ik mijn “recept”  voor citroenlimonade met munt, voor een instant-zomergevoel!

Ik dacht dat ik ergens had opgeschreven hoe ik het precies gemaakt had, maar dat bleek toch niet het geval. Het recept heb ik dus uit m’n hoofd voor jullie opgeschreven. Pas dus vooral naar eigen smaak aan, misschien wil je meer citroensmaak en minder zoet. Dan doe je gewoon meer citroen en minder suikerwater. Of je maakt het met water zonder prik, ook lekker!

Citroenlimonade met munt

Gang Drankjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 1 liter

Ingrediënten

  • 150 ml suiker
  • 150 ml water
  • 4 takjes munt
  • 3 citroenen
  • 750 ml prikwater

Zo maak je het

  1. Doe de suiker, water en munt in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Laat het ongeveer een kwartiertje pruttelen. Verwijder daarna de munt.

  2. Pers de citroenen uit en doe het sap samen met het suikerwater en het prikwater in een kan. 

  3. Serveer met ijsklontjes, een schijfje citroen en een takje munt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *