Fruitige couscous met mandarijn

Fruitige couscous met mandarijn

Eigenlijk wilde ik helemaal geen couscous recept online zetten, maar een recept voor bulgur. Helaas pindakaas, dat wordt bij mijn Albert Heijn (tijdelijk) niet meer verkocht en toen moest ik dus last-minute op zoek naar een alternatief voor bulgur. Dat werd – niet geheel verrassend – couscous. Mocht je deze salade dus willen maken met bulgur, dat lijkt me ook heel lekker! Zeker het proberen waard dus. En totdat mijn Albert Heijn weer bulgur eet, blijf ik deze salade eten met couscous want dat is ook heel erg lekker!

Dit gerecht is heerlijk op warmere dagen, voor in het park, of als je haast hebt. Het is namelijk supersnel klaar, behalve als je net zoals ik alle kleine velletjes en draadjes van je mandarijn af wil pulken. Ik hou absoluut niet van die draadjes in m’n mond, dus terwijl mijn vriend dit hele recept in elkaar draaide, maakte ik 3 mandarijnen schoon. Verschil moet er zijn…

Deze couscous met mandarijn is heerlijk fruitig en fris voor die zomerse dagen in het park. Het is klaar binnen 15 minuten!

Fruitige couscous met mandarijn


Tijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten

 • 150 gr (volkoren) couscous
 • 3 mandarijnen
 • 100 gr feta
 • handje gedroogde cranberries
 • handje pompoenpitten
 • 15 gr bieslook
 • 15 gr peterselie
 • 1 eetl olijfolie extra vierge
 • peper & zout
 • snufje cayenne peper

Zo maak je het

 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 2. Schil de mandarijnen en maak er partjes van (hoe zeg je dat?). Verkruimel de feta en hak de kruiden fijn. 

 3. Als de couscous gaar is doe je alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer je dit even goed door. Breng de couscous op smaak met cayennepeper, peper en zout. Proef even en voeg eventueel wat extra ingrediënten toe. 

Deze couscous met mandarijn is heerlijk fruitig en fris voor die zomerse dagen in het park. Het is klaar binnen 15 minuten!   Deze couscous met mandarijn is heerlijk fruitig en fris voor die zomerse dagen in het park. Het is klaar binnen 15 minuten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *