Lente salade met radijs en biet

Lente salade met radijs en biet

Het saladeseizoen kan wat mij betreft niet vroeg genoeg geopend zijn, het zal geen verrassing meer zijn dat ik DOL ben op salades. Ik gaf mezelf al de uitdaging om een salade te maken zonder bladgroenten, waar deze heerlijke erwtjessalade uit ontstond. Toen Sarah een aantal prachtige chioggia bieten op de markt had gevonden kon ik het natuurlijk niet laten om daar ook een salade mee te maken!

Deze salade met radijs en biet heeft echt alles; de smaak is zoet, hartig, kruidig en romig, hij ziet er prachtig uit (ik bedoel: roze!), en misschien nog wel het beste van alles is dat deze lentesalade maar heel weinig calorieën bevat! Weinig tekst deze keer, maar de foto’s zeggen genoeg wat mij betreft.

Deze salade met radijs en biet is een plaatje op tafel, smaakt overheerlijk en het beste van alles: hij bevat heel weinig calorieën!   Deze salade met radijs en biet is een plaatje op tafel, smaakt overheerlijk en het beste van alles: hij bevat heel weinig calorieën! Deze salade met radijs en biet is een plaatje op tafel, smaakt overheerlijk en het beste van alles: hij bevat heel weinig calorieën!

Salade met radijs en biet


Gang Bijgerecht
Tijd 20 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 chiogga biet
  • 10 radijsjes
  • 80 gr granaatappelpitjes
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr peterselie
  • 40 gr cottage cheese
  • 1 tl rode wijnazijn
  • peper

Zo maak je het

  1. Schil de biet en snij de biet en de radijsjes in heel dunne plakjes, dit gaat het beste met een mandoline of een rasp. Hak de kruiden fijn.

  2. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper. 

Deze salade met radijs en biet is een plaatje op tafel, smaakt overheerlijk en het beste van alles: hij bevat heel weinig calorieën!

Deze salade met radijs en biet is een plaatje op tafel, smaakt overheerlijk en het beste van alles: hij bevat heel weinig calorieën!

Deze salade met radijs en biet is een plaatje op tafel, smaakt overheerlijk en het beste van alles: hij bevat heel weinig calorieën!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *