Risotto met gorgonzola

Risotto met gorgonzola

In het vorige risottorecept dat ik met jullie deelde beloofde ik dat ik snel het recept voor risotto met gorgonzola ook zou delen. Dat is ondertussen ongeveer twee maanden geleden, dus hoog tijd dat ik het recept voor risotto met gorgonzola online zet! Bij deze risotto is het heel simpel: you hate it, or you love it. Alle mensen die ik ken vinden gorgonzola overheerlijk of he-le-maal niets. Als jij in die eerste categorie valt zou ik zeker aanraden om deze risotto snel te maken. Behoor je tot die laatste categorie? Sla deze risotto dan heel snel over of leer jezelf gorgonzola eten, want dat is deze risotto eigenlijk wel waard! In de tussentijd verwijs ik je graag door naar alle andere risotto’s op mijn site!

Deze risotto met gorgonzola proefde ik voor het eerst bij Vapiano en is te lekker om niet thuis na te maken. De gorgonzola geeft deze risotto die heerlijke uitgesproken kaas-smaak.

Risotto met gorgonzola

Course Hoofdgerecht
Total Time 40 minutes
Servings 4 personen

Ingredients

  • 240 gr risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 handen verse spinazie
  • 4 eetl gorgonzola
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • glas witte wijn
  • citroensap
  • peper
  • groentebouillon ongeveer 1 liter

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie aan in een ruime pan. 

  2. Voeg de rijst toe en fruit deze een paar minuten mee tot hij glazig is. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen. 

  3. Beetje bij beetje voeg de de bouillon toe en tussendoor blijf je roeren tot alle bouillon is opgenomen. Je hebt ongeveer 750-1000ml bouillon nodig om deze hoeveelheid rijst gaar te koken. Dit proces duurt ongeveer 20-25 minuten, maar proef gewoon goed of je rijst gaar is. De rijst mag niet meer hard zijn. 

  4. Snij ondertussen de paprika in blokjes en lenteui in ringetjes. Na ongeveer 10 minuten voeg je dit toe aan de risotto. 

  5. Als de rijst gaar is voeg je de spinazie, de gorgonzola en de parmezaanse kaas toe. Breng de risotto op smaak met citroensap en peper. 

  6. Serveer met een beetje parmezaanse kaas en lenteui. 

Deze risotto met gorgonzola proefde ik voor het eerst bij Vapiano en is te lekker om niet thuis na te maken. De gorgonzola geeft deze risotto die heerlijke uitgesproken kaas-smaak.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *