Granola met sesam en dadels

Granola met sesam en dadels

Als Sarah en ik samen gaan koken tijdens een van onze beruchte hot messes, is er altijd wel een ingrediënt waar we nog recepten voor moeten verzinnen. Sarah heeft namelijk iedere twee weken een nieuw ingrediënt waar ze allerlei recepten mee verzint en vaak zijn dit niet de meest mainstream ingrediënten. Afgelopen keer kookten we voornamelijk met sesamzaadjes, waarvoor we al deze overheerlijke gebakken feta met sesamkorst verzonnen. Maar op één been kun je niet staan en dus maakten we ook een granola met sesam.

De sesam in granola zorgt voor een verrassende smaak, ik moest er de eerste keer een beetje aan wennen moet ik eerlijk zeggen.. Maar na 2 keer ontbijten met deze granola was ik om, dit is mega lekker! De dadels zorgen bijna voor een karamelachtige smaak, de sesam geeft het een nootachtige smaak en het zout is een goede tegenhanger voor het zoete van de dadels. Echt een heerlijke granola om in je repertoire te hebben, als je hier een grote hoeveelheid van maakt kun je er weken mee ontbijten! En zeg nou zelf, dit ziet er toch superlekker uit?!

Deze granola met sesam en dadels heeft een volle karamel en nootachtige smaak. Hij is perfect om een grote hoeveelheid van te maken en er wekenlang van te genieten bij het ontbijt!

Deze granola met sesam en dadels heeft een volle karamel en nootachtige smaak. Hij is perfect om een grote hoeveelheid van te maken en er wekenlang van te genieten bij het ontbijt!

Granola met sesam en dadels


Course ontbijt
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 1 plaat

Ingredients

  • 420 gr havermout grof
  • 70 gr amandelen heel
  • 40 gr sesamzaadjes
  • 30 gr pompoenpitjes
  • 120 ml honing
  • 250 gr dadels
  • snufje zeezout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 

  2. Hak de amandelen en dadels grof.

  3. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg het zeezout als laatste toe. Je hebt maar heel weinig zeezout nodig, ik gebruikte zelf 1/4 theelepel. Je wil namelijk niet dat je hele granola naar zout smaakt, maar dat je het af en toe een beetje proeft.

  4. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig. 

  5. Laat de granola helemaal afkoelen voor je hem luchtdicht bewaart. 

Deze granola met sesam en dadels heeft een volle karamel en nootachtige smaak. Hij is perfect om een grote hoeveelheid van te maken en er wekenlang van te genieten bij het ontbijt!

Deze granola met sesam en dadels heeft een volle karamel en nootachtige smaak. Hij is perfect om een grote hoeveelheid van te maken en er wekenlang van te genieten bij het ontbijt!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *