Salade met erwtjes en feta

Salade met erwtjes en feta

Het was superlekker weer afgelopen zaterdag, ik heb zelfs in een t-shirt hardgelopen! En als het zo heerlijk weer is heb ik altijd meteen zin in salades en frisse smaken zoals citroen en munt. Na het hardlopen ben ik dus meteen de keuken in gedoken om een heerlijke frisse salade met erwtjes te maken. Normaal maak ik altijd salade met bladgroenten, maar een salade met erwtjes is ook wel eens leuk voor de verandering!

De feta in deze salade kocht ik bij de Turkse supermarkt, daar is de feta overheerlijk en lekker zacht. De erwtjes waren nog lauwwarm toen ik de feta erbij deed en dat zorgt ervoor dat de feta een beetje door de erwtjes heen smelt. Het is erg lekker om deze salade met erwtjes en feta lauwwarm te eten, maar koud smaakt hij ook super!

Salade met erwtjes en feta


Gang Bijgerecht
Tijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 600 gr erwtjes
  • 150 gr feta
  • 1 citroen
  • 6 takjes munt
  • 20 gr bieslook
  • 2 eetl olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Kook de erwtjes in water gaar in ongeveer 5 minuten. Hou dit goed in de gaten, want het is lekker als de erwtjes nog een beetje een bite hebben en ze zijn snel te gaar. Giet de erwtjes af en laat even afkoelen.

  2. Hak de munt en bieslook fijn. Verkruimel de feta.

  3. Doe de munt, bieslook, feta, olijfolie en het sap van de halve citroen bij de erwtjes. Roer dit om en breng op smaak met wat peper en zout toe. 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *