Oranje smoothie met wortel

Oranje smoothie met wortel

Toen Sarah voorstelde om een smoothie te maken met wortel stond ik niet meteen te springen van enthousiasme. Ik sta niet bekend om mijn voorliefde voor wortels en ook groenten in smoothies vind ik lastig, het idee is gewoon niet zo aantrekkelijk. Helemaal niet als je niet van wortels houdt dus. Maargoed, een oranje smoothie met wortel it is, want Sarah’s blender kon ook wortels  “onzichtbaar” blenden, dus dat moest wel even gedemonstreerd worden. De wortelsmaak verhulden we met banaan en appel, de wortel proef je dus eigenlijk niet. Het is een handige manier om meer groenten binnen te krijgen op een dag, want je hebt niet door dat je groenten eet, maar na een glas van deze smoothie heb je toch 3 extra wortels binnen!

Voorwaarde voor deze smoothie is dus wel dat je een krachtige blender hebt, die ook wortels weg kan werken. Want het lijkt me dan weer minder lekker om stukjes wortel in je smoothie te hebben zitten….

Deze oranje smoothie met wortel, appel en banaan is een perfecte manier om meer groenten te eten! Je proeft de wortel niet door de appel en banaan, maar je krijgt wel de vitamientjes binnen!

Oranje smoothie met wortel


Tijd 5 minuten
Porties 1

Ingrediënten

  • 3 wortels geschild
  • 1 appel ongeschild
  • 1 banaan
  • 120 ml melk

Zo maak je het

  1. Snij de banaan, de appel en de wortels in kleinere stukken en doe alles in een blender. Blend tot een glad mengsel. 

Deze oranje smoothie met wortel, appel en banaan is een perfecte manier om meer groenten te eten! Je proeft de wortel niet door de appel en banaan, maar je krijgt wel de vitamientjes binnen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *