Gebakken feta met sesamkorst

Gebakken feta met sesamkorst

Twee weken geleden hielden Sarah & ik eindelijk weer een Hot Mess, de vorige was alweer veel te lang geleden maar door alle drukte rondom de thesis kwam het er echt niet van. En waar ik vaak redelijk veilige & normale gerechten kook zonder gekke ingrediënten, kookt Sarah op haar blog iedere twee weken rondom 1 specifiek ingrediënt. Voor de sesam-weken moest ze nog iets verzinnen en dat werd gebakken feta met een sesamkorstje want de gebakken feta was tijdens de vorige Hot Mess een succesnummer! De combinatie feta en sesamzaadjes is niet heel erg voor de hand liggend, maar wel ontzettend lekker! Dat is zo leuk aan verplicht koken met een specifiek ingrediënt, je verzint nog eens wat creatiefs dat ontzettend lekker is.

Deze feta met sesamkorst is lekker als borrelhapje met wat brood of snij de feta in kleinere reepjes en serveer als voorgerechtje. Zoals je ziet liet ons sesamkorstje een beetje los, we denken dat dat komt omdat we de feta niet eerst hebben afgedroogd voordat we een bloem-laagje maakten. Doe dit dus zeker wel, dan blijft je korstje mooi om de feta zitten!

Gebakken feta met sesamkorst

Gang Borrel
Tijd 25 minuten
Porties 1 blok

Ingrediënten

 • 1 blok feta
 • 30 gr bloem
 • 1 ei losgeklopt
 • 35 gr sesamzaadjes
 • honing
 • verse tijm

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 

 2. Droog de feta met wat keukenpapier. 

 3. Doe de bloem en sesamzaadjes in twee diep borden of platte bakjes en haal de feta door de bloem. Haal dan de feta door het losgeklopte ei en als laatste door de sesamzaadjes. Zorg ervoor dat de feta helemaal met sesamzaadjes is bedekt. 

 4. Leg de feta op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20-25 minuten, tot de sesamkorst goudbruin is. 

 5. Serveer de feta warm met wat honing en verse tijm. 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *