Pesto alla genovese

Pesto alla genovese

Pesto alla genovese (letterlijk: pesto uit Genua, want daar komt het oorspronkelijk vandaan) is echt mijn lievelingssaus! Het liefst gaat pesto overal op en in; pasta pesto, (stok)brood met pesto, mozzarella met pesto, tomatensoep met pesto, je snapt het idee. Hoog tijd dus om zelfs eens pesto te maken, ook al is het prijstechnisch voordeliger om het gewoon in de supermarkt te kopen. Maar je bent een foodblogger of je bent het niet, dus ik ging zelf aan de slag!

Ondanks dat pesto natuurlijk bekend staat om zijn heerlijke smaken van basilicum en parmezaanse kaas, is de olijfolie wat mij betreft het belangrijkste ingrediënt. Dat heb ik helaas zelf aan den lijve mogen ondervinden. Ben dus verstandig en koop een goede fles olijfolie. Ja, dat kost een paar euro’s meer dan die van de Appie, maar is het helemaal waard. De eerste keer maakte ik namelijk pesto met de olijfolie van de Appie.. Vies dat het was! Doordat je redelijk wat olijfolie toevoegt proef je de olijfolie ook echt, en ik kan je vertellen dat de extra vierge olijfolie van de Appie best bitter is. De tweede poging met betere olijfolie was overheerlijk! Investeer in olijfolie en niets staat je meer in de weg voor je zelfgemaakte pesto alla genovese.

Ohja, nog even over die kaas. In dit recept gebruik ik pecorino en parmezaanse kaas, die combinatie smaakt extra lekker! De ingrediënten zijn toch al niet goedkoop en een stukje kaas meer over minder maakt ook niet meer uit, dacht ik zo! Wil je liever niet twee soorten kaas gebruiken, dan zou ik aanraden om alleen parmezaanse kaas te gebruiken.

Pesto alla genovese


Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Tijd 5 minuten
Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl pecorino geraspt
  • 2 eetl parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 20-30 blaadjes basilicum
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, zout & peper in een keukenmachine of blender en maal fijn. 

  2. Voeg de olijfolie in beetjes toe, tot de consistentie van de pesto naar wens is. Breng op smaak met zout en peper.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *