Appelmoes

Appelmoes

Het voordeel van werken op het Sensory Department van Wageningen Universiteit is dat je met eten werkt. En dat eten gaat af en toe over de datum. Je kunt je voorstellen dat je dat eten dan niet meer aan proefpersonen kunt geven, maar zelf kunnen we het natuurlijk prima opeten. Afgelopen week waren er appels over en het is natuurlijk zonde om die weg te gooien. Dus ik heb er lekkere appelmoes mee gemaakt. Ik maak dan meteen een hele pan. De appelmoes verdeel ik over kleine bakjes en die vries ik in. Zo heb ik iedere keer een kleine portie huisgemaakte appelmoes & ik heb geen appels weggegooid: win-win!

Ingrediënten

  • 1 kg appels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kardemompeulen
  • 1 steranijs
  • 100 ml water
  • 2 eetl rietsuiker

Zo maak je het

  1. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes.

  2. Doe alle ingrediënten in een grote pan en laat dit op een heel laag vuurtje zeker een half uur zachtjes koken. De appelmoes is klaar als de appels zacht en een beetje moes-achtig zijn geworden.

  3. Haal dan de kruiden eruit. Je appelmoes is in principe klaar. Hou je van wat meer "moes" en minder appelstukjes, pureer dan de helft van de appels met de staafmixer.

En dan nog even dit

De hoeveelheid suiker is afhankelijk van het soort appels dat je gebruikt. Ik had Jonagold, die zijn van zichzelf al vrij zoet en hebben dus weinig suiker nodig. Gebruik je een zuurdere appel zoals de goudreinet, dan moet je wat meer suiker toevoegen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *