Pumpkin Spice Granola

Pumpkin Spice Granola

Het is nu echt herfst! Dat merk je natuurlijk niet alleen aan de temperaturen maar ook aan het feit dat het steeds vroeger donker wordt. Daarmee verschijnen er ook steeds minder recepten op deze blog, want voor foto’s heb ik immers daglicht nodig en ik ben tijdens de lichte uren op een dag eigenlijk altijd op de uni of in het openbaar vervoer. Deze donkere dagen zijn ook perfect om lekker te cocoonen met kruidnoten en warme chocolademelk onder een dekentje. En vandaag heb ik het perfecte recept om bij je ontbijt al te beginnen met cocoonen, namelijk: Pumpkin Spice Granola!

Voor deze granola gebruikte ik dit recept voor pumpkin spices. Daarnaast kun je in plaats van gedroogde appeltjes ook appelchips gebruiken. Die is wat knapperiger en vind ik misschien nog wel lekkerder, maar ik kon geen appelchips vinden op het moment dat ik deze granola maakte.

Pumpkin Spice Granola


Gang ontbijt
Voorbereidingstijd 45 minuten
Porties 1 pot

Ingrediënten

 • 280 gr havervlokken
 • 60 gr pecannoten grof gehakt
 • 40 gr zonnebloempitten
 • 4 eetl honing
 • 4-5 eetl zonnebloemolie
 • 2-3 eetl pumpkin spices
 • 75 gr gedroogde cranberries
 • 75 gr gedroogde appeltjes in stukjes

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

 2. Meng de havervlokken, pecannoten en zonnebloempitten met de honing, zonnebloemolie en pumpkin spices. Voeg zoveel zonnebloemolie toe tot alles een beetje vochtig is van de honing en olie, 4-5 eetlepels is voldoende voor deze hoeveelheid granola. De pumpkin spices zijn een beetje smaakafhankelijk, maar ik heb denk ik 2 grote eetlepels toegevoegd.

 3. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak ongeveer 30 minuten tot het goudbruin en een beetje knapperig is. Het wordt nog knapperiger tijdens het afkoelen. 

 4. Laat de granola helemaal afkoelen en voeg dan de cranberries en de gedroogde appeltjes toe. 

 5. Bewaar de granola in een afgesloten pot. 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *