Een weekend in Parijs

Een weekend in Parijs

Afgelopen weekend was ik een weekendje in Parijs met mijn vriend. En waar kun je nu beter lekker eten dan in Parijs? Macarons, croissants, pain au chocolat, café au lait… Ik mis het nu al. Van tevoren hadden we eigenlijk te weinig tijd om leuke restaurantjes uit te zoeken en dus hebben we dat in Parijs zelf gedaan. In deze post vertel ik jullie wat en waar wij dit weekend allemaal aten, zodat jij niet onvoorbereid naar Parijs hoeft te gaan!

Vrijdag – Bistrot Richelieu

Vrijdag gingen we na een bezoekje aan de Mona Lisa op zoek naar een leuke bistro. Via de TripAdvisor app hebben we gezocht op restaurants met de Franse keuken in de buurt van het Louvre en toen kwamen we uit bij Bistrot Richelieu. Een typisch Franse zaak; klein en het licht op standje ongezellig. Gelukkig kun je hier wel lekker eten en is het niet duur.

Wij namen een glas huiswijn en une carafe d’eau. Verder nam mijn vriend confit de canard, ofwel eend, en ik nam zalmtartaar met salade en haricots verts. Het eten komt in Franse bistro’s doorgaans erg snel en dat was hier ook het geval. Beide gerechten waren erg lekker en ook de huiswijn was prima. Als toetje konden we het niet laten om profiteroles te nemen. Gelukkig deelden we samen 1 portie want dit toetje was echt enorm!

Zaterdag – Le petit Châtelet

Na een lange dag door de stad rondwandelen gingen we zaterdagavond wederom op zoek naar een leuke bistro op TripAdvisor en kwamen we uit bij Le petit Châtelet. Het toeval wil dat er twee restaurants zijn die Le petit Chatelet heten die dicht bij elkaar in de buurt liggen. We vonden op TripAdvisor het ene restaurant maar kozen op google maps vervolgens perongeluk het andere restaurant. En dat was maar goed ook, want dit is echt een fantastische bistro. Het is er erg klein en gezellig, de bediening is vriendelijk en grappig en de gerechten zijn overheerlijk. Onze buren hadden een heerlijk uitziend gerecht met aardappelgratin en dat wilden wij ook wel. In ons beste Frans vroegen we wat ze aan het eten waren en dit hebben wij toen ook besteld. Ik ben alleen vergeten hoe het heette, oeps! Als toetje wederom profiteroles, want waarom niet? Het eten was echt zo ontzettend lekker en smaakvol! Het was echt de perfecte afsluiter van een prachtige dag Parijs.

Zondag – Le bonne nouvelle

Op zondag reden we in de middag weer naar huis dus we hadden van tevoren nog even tijd om -op z’n Frans – warm te lunchen. We waren eigenlijk op weg naar Bouillon Chartier maar daar stond zo’n lange rij dat we toch maar besloten om ergens anders te gaan lunchen. Het eerste wat er toen leuk uitzag was Le Bonne Nouvelle op Boulevard de Bonne Nouvelle. Ze hebben hier een kaart met zowel Franse als Italiaanse invloeden. Ik nam een pizza met buffelmozzarella en mijn vriend nam hier steak tartare op z’n Italiaans. Beide gerechten waren weer erg lekker, maar ik ben helemaal vergeten foto’s te maken! Je moet me hier dus maar op m’n woord geloven dat het er goed uitzag en heerlijk smaakte.

En verder…

Natuurlijk aten we meer dan alleen diner in Parijs. Omdat we in een Airbnb sliepen hadden we geen ontbijtbuffet, maar gingen we ’s ochtends op zoek naar een lekker ontbijtje. In Parijs is dat niet zo moeilijk, op elke straathoek ligt wel een leuk café waar je dure koffie kunt drinken en er een croissant bij kunt nemen. Ook zijn er voldoende ketens waar je goedkoop een ontbijtje kunt scoren, bijvoorbeeld bij Paul!

En natuurlijk zijn de macarons en crêpes niet te missen! Als lunch namen we op zaterdag een crêpe en tussendoor aten we heerlijke macarons van Ladurée. Een echte aanrader als je in de herfst naar Parijs gaat is de warme chocolademelk, die wordt gemaakt van gesmolten chocolade aangelengd met water of melk.

Er zijn nog honderdduizend dingen die ik had willen proeven en eten, maar een weekend is helaas gewoon tekort. Gelukkig een goede reden om nog een keer terug te gaan!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *