Pompoenmuffins

Pompoenmuffins

Vrijdag liet ik al zien hoe je zelf pumpkin spices kunt maken en vandaag heb ik een zoet recept waarin ik deze kruidenmix gebruik. En zoals een echt Amerikaans recept betaamd, heb ik ook pompoenpuree in mijn recept verwerkt. Ook pompoenpuree is een ingrediënt dat niet zomaar in de supermarkt verkrijgbaar is, maar gelukkig kun je dat nog makkelijker zelf maken dan de pumpkin spices. Al snap ik nu wel waarom Sarah af en toe toch klaagt over het aanbod in de Nederlandse supermarkten… in Amerika heb je gewoon nóg veel meer makkelijke dingen. Gelukkig weerhield me dat niet om deze muffins te maken. Ze smaken heerlijk herfstachtig en kruidig en zijn heerlijk met een warme kop thee of chocomel.

Het maken van deze muffins is heel erg makkelijk. Ik maakte ze met een hand terwijl ik met de andere hand met mijn moeder aan het bellen was. Je mengt in één kom de natte ingrediënten en in één andere komt de droge ingrediënten. Dit doe je bij elkaar en klaar ben je. Het enige nadeel is dat je met 1 doosje pompoenblokjes van de Albert Heijn 15 muffins kunt maken en dat past net niet in een gewone muffinbakplaat. Ik zet er altijd wat losse vormpjes naast in de oven, die je dan meteen kunt proeven zodra het uit de oven komt en een beetje is afgekoeld.

Pompoenmuffins


Gang gebak
Keuken amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Tijd 30 minuten
Porties 15 muffins

Ingrediënten

 • 1 doosje pompoenblokjes uit de vriezer
 • 255 gr bloem
 • 150 gr suiker
 • 50 gr bruine basterdsuiker
 • 1 tl baking soda
 • 2 eieren
 • 120 ml zonnebloemolie
 • 3 tl pumpkin spices
 • 115 gr pecannoten ongezouten
 • snufje zout

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 

 2. Doe de pompoenblokjes met een laagje water in een pannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten doorkoken tot de pompoen gaar is. Giet de pompoen af en pureer dit met de staafmixer glad. Het kan ook in de keukenmachine. Laat dit afkoelen.

 3. Meng in een kom de bloem, de suiker, de basterdsuiker, de pumpkin spices, de baking soda en een snufje zout. 

 4. In een andere kom meng je de pompoenpuree, eieren en zonnebloemolie. 

 5. Meng de droge met de natte ingrediënten en roer dit door elkaar tot alles goed vermengd is. Roer niet langer dan dat. Je hoeft ook niet te mixen, roeren met een spatel is prima. 

 6. Leg 15 pecannoten opzij en hak de rest wat fijner. Voeg dit toe aan je beslag. 

 7. Vul een 15 muffinvormpjes met het beslag en leg er een pecannoot op. Bak de muffins in 20-22 minuten gaar. Controleer dit even met een sateprikker. 

En dan nog even dit

Je kunt deze muffins ongeveer een week bewaren in een afgesloten blik of trommel, maar voor die tijd zijn ze vast en zeker allang op! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *