Homemade pumpkin spices

Homemade pumpkin spices

Het is ongeveer een jaar geleden dat ik Sarah leerde kennen tijdens een druilerige wandeling door Wageningen, na een nog druilerigere ochtend advanced sensory methods & sensometrics op de Dreijen. Voor de mensen die bekend zijn in Wageningen: Ja. Wij waren die zielige 20 mensen die nog les hadden op de Dreijen. En sinds die eerste kennismaking met Sarah ben ik me meer en meer bezig gaan houden met de Amerikaanse keuken en gewoontes, want waar we Sarah wegwijs maken in de Nederlandse taal en cultuur moet daar ook wat tegenover staan natuurlijk. Zo kwam het dat ik deze herfst voor het eerst pumpkin spices maakte, ofwel: pompoenkruiden. Er zit overigens geen pompoen in, maar het wordt in Amerika wel gebruikt bij alle zoete gerechten met pompoen. Waar wij in Nederland pompoen voornamelijk gebruiken in hartige gerechten, is pompoen in Amerika een veelgebruikt ingrediënt in zoete gerechten. De uitdaging “bakken met pompoen” ben ik ook aangegaan, maar vandaag dus eerst de kruidenmix die je daarbij nodig hebt.

Ik heb denk ik nog nooit zo’n simpel recept online gezet, het duurt werkelijk maar 1 minuut. Mocht je nou geen nootmuskaat en kruidnagel in poedervorm hebben, dan kun je ook een hele muskaatnoot  en kruidnagels gebruiken. De muskaatnoot kun je raspen met een hele fijne rasp en de kruidnagel kun je in de vijzel fijnstampen. Die laatste zou ik dan wel nog even zeven om de grove stukjes eruit te halen.

Pumpkin spices lijken heel erg op onze Hollandse koek- en speculaaskruiden, maar zijn toch net weer een beetje anders! Het smaakt gewoon iets meer Amerikaans, haha. Volgende week komt er een receptje online waarin ik deze kruidenmix gebruik.

Pumpkin spices


Voorbereidingstijd 1 minuut
Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 3 eetl kaneelpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl nootmuskaat gemalen
  • 1,5 tl kruidnagel gemalen
  • 1,5 tl pimentpoeder

Zo maak je het

  1. Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afsluitbaar potje. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *