Romige artisjok-ricottadip

Romige artisjok-ricottadip

Een tijdje geleden deed ik met mijn vriend een dagje Amsterdam en daar hoorde natuurlijk ook een bezoekje bij aan één van mijn favoriete plekjes, namelijk restaurant de Plantage. Met mooi weer kun je er heerlijk koffie drinken met uitzicht op de flamingo’s, en toen ik nog in Amsterdam woonde kwam ik er regelmatig. Toen mijn vriend voorstelde de tram naar Artis te pakken en even een wijntje te drinken bij de Plantage zei ik natuurlijk meteen ja! Bij de wijn namem we een dip van ricotta en artisjok en die was echt superlekker! Omdat ik niet meer elke week naar de Plantage kan om daar lekkere wijn te drinken en artisjok-ricottadip te eten, moet ik de dip maar naar Arnhem halen. Een goede reden dus om hem thuis na te maken en vandaag deel ik ook met jullie het recept.

Dit is echt het makkelijkste recept ooit. Je doet alles in een keukenmachine of blender en klaar ben je. Serveer het met stukjes pitabrood, of dip er verschillende soorten groenten in!

Romige artisjok-ricottadip


Voorbereidingstijd 10 minutes
Porties 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 120 gr artisjokharten
  • 250 gr ricotta
  • 3 eetl olijfolie extra vierge
  • 2 eetl citroensap
  • 3 eetl parmezaanse kaas geraspt
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat draaien tot je een gladde dip hebt. Je kunt dit ook met de staafmixer doen. 

  2. Proef een beetje en breng op smaak met wat zout en peper. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *