Oma’s Kipragout

Oma’s Kipragout

Afgelopen vrijdag stond er geen blog online. Tja, druk, druk, druk. Zelf ben ik net begonnen aan mijn tweede jaar van mijn master en mijn vriend heeft een nieuwe baan. Tel daar nog een aantal avonden bijles geven bij op en je houdt geen tijd meer over om te koken. Gelukkig is daar dan oma, die ons bakjes eten meegeeft als we in het weekend op bezoek zijn. “Dan kun je tenminste meteen eten als je thuis komt”, aldus oma. Dit keer kregen we heerlijke kipragout en ik heb oma ook meteen het recept ontfutseld!

 Dit recept is ideaal om een grote pan van te maken en dan in kleinere porties in te vriezen. Op dagen dat je comfort food nodig hebt, of wanneer je geen tijd hebt om te koken, heb je dan snel een bakje uit de vriezer gehaald! Wat rijst, brood of een pasteitje erbij en klaar ben je!

5 van 1 stem
Print

Oma's kipragout


Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Tijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

 • 5 kippenbouten
 • 1 doosje kastagnechampignons
 • 1 prei
 • 250 ml kippenbouillon
 • 3-4 eetl oestersaus
 • 3 eetl bloem
 • kerrie
 • paprikapoeder
 • peper & zout
 • roomboter
 • olijfolie

Zo maak je het

 1. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten gaar. Kruid ze met ruim kerrie en paprikapoeder en wat peper en zout. Bak ze eerst op water hoger vuur en zet dan het vuur zacht. Laat het met de deksel op de pan gaar worden. 

 2. Snij ondertussen de champignons en de prij fijn. 

 3. Haal de kip uit de pan als hij gaar is en laat een beetje afkoelen. Pluis dan de kip van het bot. 

 4. Verhit je nog een eetlepel boter in de pan waar de kip uit kwam en voeg de champignons en prei toe. 

 5. Na een minuutje bakken voeg je de kip weer toe aan de pan, samen met de kippenbouillon en de oestersaus (naar smaak).

 6. Meng de bloem met wat water tot een papje en voeg ook toe aan de pan. Roer dit goed door en laat dit zachtjes pruttelen tot de saus gebonden is. 

 7. Is de ragout te dun? Bind de saus dan nog wat meer met het bloem-waterpapje. Als de saus de juiste dikte heeft kun je hem op smaak brengen met eventueel nog wat meer peper en zout, maar dit is door de bouillon waarschijnlijk niet nodig. 

 8. Serveer de ragout met een pasteitje of met zilvervliesrijst. 2 thoughts on “Oma’s Kipragout”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *