Spaghetti met mosselen

Spaghetti met mosselen

Jaaaaaa, de ‘R’ zit weer in de maand dus de mosselen zijn weer in het seizoen! Eigenlijk is dat onzin, want in de zomer eet je in Frankrijk ook mosselen en dan zit de ‘R’ niet in de maand. Het is dan ook een fabeltje. Vroeger was er nog geen goed koelsysteem en konden mosselen in de zomer niet goed vervoerd of bewaard worden. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig geen last meer van en kunnen we bijna het hele jaar genieten van mosselen. Alleen in de maanden mei en juni zijn mosselen slecht verkrijgbaar omdat dat hun voortplantingsperiode is.* Je kunt dus bijna het hele jaar door mosselen eten. En omdat de klassieke moules marinière natuurlijk ook een keer gaan vervelen heb ik vandaag een recept voor spaghetti met mosselen voor je!

Deze spaghetti met mosselen is ideaal als je nog wat mosselen over hebt van de vorige dag. De spaghetti wordt geserveerd met een simpele tomatensaus.

Een tijdje geleden aten we sinds lange tijd weer mosselen en maakten die natuurlijk op de klassieke manier klaar. In het recept voor moules marinière heb ik het recept voor 3 personen opgeschreven, omdat je mosselen vaak per 2kg kookt. Voor 3 personen is dit voldoende. Wij zijn maar met z’n tweetjes en we houden van dit recept dus altijd mosselen over. En met die left-over mosselen maakte ik de dag erna deze spaghetti!

Als je mosselen over hebt die je voor dit recept wil gebruiken kun je ze het beste meteen uit de schelp halen. Doe ze in een afsluitbaar bakje en zet meteen in de koelkast. Je kunt ze de dag erna dan nog prima gebruiken. Eventueel kun je een paar mosselen in de schelp laten zitten, dat ziet er mooi uit maar is natuurlijk niet perse nodig.

Deze spaghetti met mosselen is ideaal als je nog wat mosselen over hebt van de vorige dag. De spaghetti wordt geserveerd met een simpele tomatensaus.

Spaghetti met mosselen

Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten

 • +/- 20 mosselen uit de schelp
 • 140 gr spaghetti
 • 350 gr cherrytomaatjes
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 rode peper
 • italiaanse kruiden evt. vers
 • citroensap
 • 1/2 glaasje witte wijn
 • olijfolie
 • beetje parmezaanse kaas geraspt

Zo maak je het

 1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. 

 2. Snij de ui en de halve rode peper fijn en pers de knoflook. Verhit wat olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook en peper even aan. 

 3. Snij de cherrytomaatjes in kwarten en bak deze ook mee. 

 4. Snij de Italiaanse kruiden fijn als je verse kruiden gebruikt. Voeg dit toe aan de tomaatjes, samen met de wijn en wat citroensap. Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen zodat de tomaatjes zacht worden en het iets meer "saus" wordt. 

 5. Als de pasta bijna klaar is voeg je de mosselen ook toe aan de saus. Verwarm deze even mee. 

 6. Serveer de pasta met de saus en wat geraspte parmezaanse kaas. 

Deze spaghetti met mosselen is ideaal als je nog wat mosselen over hebt van de vorige dag. De spaghetti wordt geserveerd met een simpele tomatensaus.

Deze spaghetti met mosselen is ideaal als je nog wat mosselen over hebt van de vorige dag. De spaghetti wordt geserveerd met een simpele tomatensaus.

* Bronnen: De grote Kleyn – Onno Kleyn  & https://www.mosselen.nl/nl/mosselinfo/seizoen/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *