Gemarineerde aubergine

Gemarineerde aubergine

Dit gerecht krijgt zeker niet de schoonheidsprijs en ook van de naam ga je misschien niet meteen watertanden. Maar gelukkig is uiterlijk vertoon niet alles! Deze aubergine is namelijk wel heel erg lekker! Het recept is van mijn tante, die altijd kookt zonder hoeveelheden. Als ik van haar een recept krijg is het vaak niet meer dan een lijstje van ingrediënten (een scheutje van dit, een beetje van dat) en de volgorde waarin je dingen klaarmaakt. Voor mij is het dan even uitvogelen wat goede hoeveelheden zijn, zodat ik het recept ook op mijn blog kan zetten!* De onderstaande hoeveelheden zijn dus misschien niet de perfecte verhouding, maar het is wel een goede benadering. Proef je marinade dus een aantal keer en voeg wat toe als het niet helemaal naar wens is, dan komt het helemaal goed!

Dit bijgerecht is genoeg voor ongeveer 2 personen en kun je serveren bij vanalles. Wij aten het bij een BBQ, maar het is ook lekker voor een picknick of bij de lunch.

Gemarineerde Aubergine


Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine of twee kleintjes
  • 3 eetl extra vierge olijfolie
  • 1 tl honing
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 1 eetl ketjap
  • 1 tl fijngehakte gember

Zo maak je het

  1. Snij de aubergine in plakjes en gril deze tot hij gaar is. Dit kan op een grillpan of een BBQ. Op een grillpan zou ik wel de pan even insmeren met wat olie. Op de BBQ kan het gewoon zo, "droog". 

  2. Ondertussen maak je de marinade door alle andere ingrediënten bij elkaar te voegen en goed door te roeren. Proef even en voeg eventueel wat extra's toe. Niet zoet genoeg? Wat honing. Proef je geen gember? Een beetje extra gember erbij. etc. 

  3. Als de aubergine gaar is doe je hem in een schaaltje en giet je er de marinade overheen. Laat dit even staan en serveer de aubergine lauwwarm. 

*Voor diegene die liever zelf experimenteert met hoeveelheden, het originele recept van mijn tante: Grill de aubergines. Maak een marinade van olie, heel klein beetje balsamicoazijn, beetje honing, beetje gember, beetje ketjap, zout. Schep de gegrilde aubergines in om.”

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *