Homemade ice tea 2.0 – Rooibos perzik

Homemade ice tea 2.0 – Rooibos perzik

Twee weken geleden postte ik al een recept voor zelfgemaakte ijsthee met citroen en limoen. Ik kon na mijn vakantie ook niet wachten om nog meer ijsthee zelf te maken en zo is dit recept ontstaan. Mijn lievelingsfruit in de zomer is perzik en er liggen ook altijd wel een paar perziken op de fruitschaal. Vorige keer schreef ik al dat ik ook graag ijsthee van rooibosthee wilde maken. Nou, rooibos en perzik leek mij een prima combinatie dus dat moest het worden!

Dit keer maakte ik meteen 2,5 liter ijsthee zodat we genoeg hadden voor een paar dagen en het niet ineens op zou zijn. De ijsthee smaakt zelfs nog lekkerder als hij een nacht in de koelkast heeft gestaan, zodat de perziksmaak extra goed kan intrekken.

Ijsthee rooibos perzik

Gang Drankjes
Porties 2 liter

Ingrediƫnten

  • 2,5 liter water
  • 16 gr rooibos thee met citroen
  • 3 perziken
  • 3 eetl honing
  • scheutje citroensap

Zo maak je het

  1. Breng het water aan de kook en voeg de rooibos thee toe. Ik gebruikte losse thee maar je kunt ook theezakjes gebruiken. 

  2. Snij twee perziken in plakjes en voeg dit samen met de honing toe aan de thee. Roer alles goed door en laat 2 uur staan. 

  3. Zeef de thee zodat de perziken en de losse thee achterblijven. Proef wat van de ijsthee en voeg eventueel meer honing of suiker toe als je hem zoeter wil. Ik voegde hier een scheutje citroensap toe om het wat frisser te maken. 

  4. Als de thee naar smaak is snij je de derde perzik in plakjes en voeg deze toe aan de ijsthee. Laat dit een nacht in de koelkast staan.

  5. Serveer de ijsthee met ijsklontjes en eventueel verse plakjes perzik.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *