Couscous met honingkip en yoghurtsaus

Couscous met honingkip en yoghurtsaus

Soms heb je van die dagen dat je eigenlijk niet weet wat je moet eten. Ik besluit dan altijd maar een van mijn go to gerechten te maken en op deze dag was dat couscous. Samen met mijn zusje bedacht ik wat “hoofd”ingrediënten die we er sowieso in wilden en verder hebben we tijdens het koken het gerecht op smaak gebracht. En toen ontstond er dus dit heerlijke couscous gerecht! We hadden niet verwacht dat het zo goed zou lukken en zo smaakvol zou worden. Dit moest ik dus wel delen op mijn blog, zodat mijn zusje het in haar studentenhuis ook weer vaker kan maken!

Omdat we dus tijdens het koken dit gerecht hebben verzonnen heb ik zo goed mogelijk geprobeerd op te schrijven wat we hebben gedaan. Het zou echter kunnen zijn dat ik kruiden vergeten ben of minder op heb geschreven dan dat we hebben toegevoegd. Proef dus zowel de kip als de couscous tijdens het koken al even, zodat je zeker weet dat je het lekker op smaak vind.

5 van 1 stem
Print

Couscous met honingkip en yoghurtsaus


Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 3

Ingrediënten

Voor de couscous

 • 350 gr kippendijen
 • 225 gr couscous
 • bosje lente ui
 • 2 rode paprika's
 • 2 rode uien
 • 120 gr feta
 • 2 eetl honing
 • ras el hanout
 • kaneel
 • (gerookt) paprikapoeder
 • groentebouillonblokje
 • zout & peper
 • olijfolie

Voor de yoghurtsaus

 • 150 ml yoghurt
 • bosje verse koriander
 • 1 teentje knoflook

Zo maak je het

 1. Snij de kippendijen in blokjes en bak ze in een beetje olijfolie in een koekenpan aan. Voeg meteen 1 theelepel ras el hanout, een snuf kaneel en paprikapoeder en een beetje zout en peper toe. Voeg als de kip gaar is de honing toe en laat dit even op zacht vuur pruttelen. 

 2. Ondertussen maak je de rest van de couscous. Wel de couscous 5 minuten in 300 ml heet water met een verkruimeld groentebouillonblokje. Roer de couscous goed los met een vork en breng op smaak met 1 theelepel paprikapoeder, een snuf ras el hanout en flink wat peper. 

 3. Snij de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Bak dit in een koekenpan even aan. Voeg toe aan de couscous. 

 4. Verkruimel de feta en snij de lenteui in ringetjes. Voeg dit ook toe aan de couscous. 

 5. Pers het teentje knoflook uit en hak de koriander fijn. Voeg dit toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. 

 6. Serveer de couscous met de honingkip en de yoghurtsaus. 2 thoughts on “Couscous met honingkip en yoghurtsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *