Salade met gegrilde geitenkaas

Salade met gegrilde geitenkaas

Omdat het geen fantastisch zomerweer is in Nederland deze maand (state the obvious), moet er natuurlijk maximaal geprofiteerd worden op het moment dat de zon wel schijnt! En toen het afgelopen maandag onverwacht heerlijk weer was heb ik meteen de balkondeur opengegooid en hebben we ’s avonds heerlijk buiten gegeten. Voor het ultieme zomergevoel aten we salade. Dat is mijn go to gerecht als de zon schijnt. Dit keer maakte ik salade met gegrilde geitenkaas en een honing-mosterd dressing.

Salade met gegrilde geitenkaas


Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten

Voor de salade

 • 150 gr gemengde sla
 • 180 gr geitenkaas
 • 1 courgette
 • 6 tasty tom tomaatjes
 • handje kastagnechampignons
 • handje zongedroogde tomaatjes
 • tijm
 • peper

Voor de dressing

 • 1,5 eetl honing
 • 2 eetl mosterd
 • 4 eetl olijfolie
 • 1,5 eetl citroensap

Zo maak je het

 1. Maak eerst de dressing door de alle ingrediënten voor de dressing in een bakje of glaasje te doen en dit goed te mengen. Als je de dressing iets te dik vind kun je eventueel een beetje water toevoegen om hem wat dunner te maken. Zet de dressing aan de kant. 

 2. Snij de courgette in plakjes en bestrijk de plakjes aan beide kanten met wat olijfolie. Grill de courgette in een grillpan, ongeveer 1 minuut per kant. 

 3. De champignons snij je in vieren. Bak deze in een koekenpan met wat peper en tijm tot ze beetgaar zijn. 

 4. Snij de zongedroogde tomaten en tasty tom tomaatjes in kleinere stukjes en verdeel de salade en alle groenten over 2 borden. 

 5. Snij de geitenkaas in dikkere plakjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Zet de geitenkaas ongeveer 7-8 minuten onder de grill. Ik had de grill op de hoogste stand staan en heb gewoon goed in de gaten gehouden wanneer de plakjes een beetje bruin werden aan de bovenkant. 

 6. Verdeel de gegrilde geitenkaas over de salades en serveer met de dressing en eventueel wat brood. 

En dan nog even dit

 • De dressing is een beetje te veel voor 2 borden salade, maar anders is het zo lastig met de verhoudingen (wie gebruikt er nou 3/4 eetlepel van iets?). Je kunt hem vast nog wel ergens anders voor gebruiken later in de week!
 • Voor de geitenkaas neem ik de g"geitenkaas rol" van de Albert Heijn. Dit werkt voor mij het beste onder de grill. 

Heb je geen grillpan? Dan zou je de courgette ook in blokjes kunnen snijden en samen met de champignons in een gewone koekenpan kunnen bakken. Overigens is deze salade ook perfect voor het opmaken van restjes groenten. Wij hadden nog een beetje komkommer over en hebben dit ook door de salade gedaan. Heb je geen courgette, maar bijvoorbeeld wel een aubergine over? Dan voeg je die lekker toe aan je salade. Aubergine heeft wel iets langer nodig op de grillpan.

Ik ben me ervan bewust dat dit een beetje veel geitenkaas is om het echt een hele gezonde salade te laten zijn. Je kunt natuurlijk altijd minder geitenkaas gebruiken of genieten van een iets ongezondere salade!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *