Homemade Ice Tea!

Homemade Ice Tea!

Mijn vriend en ik hebben een nieuwe favoriet, namelijk zelfgemaakte ijsthee. Als we ergens op een terrasje zitten in de zon bestellen we het liefst homemade ice tea. Deze is vaak een stuk minder zoet dan gewone ijsthee en daardoor heerlijk verfrissend en dorstlessend! En zoals dat vaker gaat met favoriet eten en drinken, dat wil je thuis ook het liefst de hele dag eten en drinken. Dus deed ik thuis ook maar eens een poging. En wat lukte het goed! Binnen een dag hadden we een hele pan leeg. Een pan ja, …

Toen ik de ijsthee klaar had en ik hem in de koelkast wilde zetten om koud te laten worden kwamen we erachter dat onze karaf niet in de koelkast past. We hadden niets anders om de ijsthee in te doen en we besloten dat we het dan maar in een pan moesten bewaren. De dag erna hebben we bij de Ikea toch maar even twee afsluitbare flessen gekocht, want deze ijsthee is zo lekker dat ik hem elke dag wel wil drinken! Als we terug zijn uit Slovenië ga ik meteen een voorraadje aanleggen.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik ijsthee maakte en het is een beetje experimenteren welke thee lekker is om ijsthee mee te maken. Ik heb Hello Sunshine van de Tea Bar gebruikt. Dit is een mengsel van groene en witte thee met rozen, bergamot, goudsbloembloesem en korenbloesem. Het is een hele zachte groene thee die ook koud heerlijk smaakt. Ook rooibos leent zich goed voor het maken van ijsthee.

Deze homemade ice tea van groene thee met citroen en limoen is super verfrissend en dorstlessend! Het is mijn favoriet op een warme zomerdag.

Homemade Ice Tea

Gang Drankjes
Tijd 20 minuten
Porties 1 liter

Ingrediënten

 • 1,5 liter water
 • 8 gr groene thee
 • 1/2 citroen
 • 1/2 limoen
 • 6 takjes munt
 • 3 eetl suiker

Zo maak je het

 1. Verwarm het water tot ongeveer 80 graden. Dit kun je ook in de waterkoker doen en dan gewoon voordat de waterkoker klaar is de waterkoker weer uitzetten. 

 2. Doe het water in een pan of karaf en voeg hier de groene thee, suiker en munt aan toe. Laat dit 15 minuten staan. 

 3. Zeef het water zodat de thee- en muntblaadjes eruit zijn. Voeg dan het sap van een halve citroen en een halve limoen toe. 

 4. Proef even en voeg eventueel nog wat suiker toe als je houdt van wat zoetere ijsthee. 

 5. Zet in de koelkast en laat volledig koud worden. 

Deze homemade ice tea van groene thee met citroen en limoen is super verfrissend en dorstlessend! Het is mijn favoriet op een warme zomerdag.

Deze homemade ice tea van groene thee met citroen en limoen is super verfrissend en dorstlessend! Het is mijn favoriet op een warme zomerdag.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *