Pasta met ricotta en citroen

Pasta met ricotta en citroen

Deze heerlijke pasta met ricotta at ik voor het eerst in Italië waar mijn tante hem voor me klaarmaakte. Mijn oom en tante hebben jaren in Italië gewoond. Voor mijn ouders natuurlijk een ideaal vakantieadresje. Tijdens deze vakanties in Italië ruilden we onze volkoren boterhammen met hagelslag tijdens de lunch in voor pasta. Op een dag was dat dus deze pasta. Als klein meisje vond ik dit helemaal niet lekker, maar gelukkig is mijn smaak een stuk verbeterd en vind ik deze pasta tegenwoordig wel heel erg lekker! Het is een ideale pasta om mee te lunchen of om licht mee te dineren. Als je hem als diner eet, zou ik er wel wat gegrilde groenten of een salade naast serveren.

Pasta met ricotta en citroen


Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Tijd 15 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr penne of fusili
  • 250 gr ricotta
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 75 gr rucola
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Was de citroen en limoen en rasp de schil, doe dit in een grote kom. Voeg het sap van de citroen en de limoen toe. Voeg ook de ricotta en flink wat peper en zout toe. Roer alles goed door.

  3. Als de pasta gaar is giet je deze af. Bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de kom met ricotta en roer alles goed door. Roer er wat kookvocht door om het wat smeuïger te maken. Als laatste  voeg je de rucola toe. Serveer meteen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *