Tapasfeestje

Tapasfeestje

In de zomer vind ik tapas echt heerlijk, ook als het zo regenachtig weer is als afgelopen week. Al die kleine gerechtjes op tafel zijn zo gezellig en het smaakt zo heerlijk zomers. Maar tapas is best veel werk en doordat je zoveel gerechtjes maakt ook vaak voor veel personen. Toch wilde ik graag tapas maken, voor het ultieme vakantie- en zomergevoel . Vandaag vliegen we namelijk naar Slovenië om daar onder andere uit eten te gaan bij Hisa Franko (daarover na onze vakantie meer!). Maar eerst vierden we de vakantie van mijn vriend en dat deden we dus met wat zelfgemaakte tapas. Natuurlijk kun je deze tapas voor 4 ook gebruiken als voorgerecht voor een diner voor een grote groep. Of als borrelhapjes op een verjaardag.

Hieronder vind je een indicatie van wat ik heb gemaakt en welke ingrediënten ik heb gebruikt. Dit is genoeg voor 3-4 personen ongeveer. Voor vleeswaren heb ik Serrano ham en een soort Spaanse worst gebruikt. Als harde kaas nam ik Queso Iberico. Maar natuurlijk kun je hiervoor elke soort vleeswaren en kaas nemen die je lekker vindt! Ook had ik nog wat kapperappeltjes over die ik op tafel zette. Ook zongedroogde tomaatjes zouden hier heel erg lekker bij zijn.

Wil je liever iets meer warme gerechtjes, dan zou je eventueel ook gehaktballetjes in tomatensaus kunnen maken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld dit recept gebruiken waarbij je de champignons weglaat en wat paprikapoeder toevoegt aan de saus.

Tapasfeestje

Gang Borrel, Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Tijd 45 minuten

Ingrediënten

 • 5 eieren
 • 450 gr aardappelschijfjes
 • 1/2 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 200 gr tomaatjes
 • 100 gr vleeswaren
 • 1 courgette
 • 100 gr harde kaas
 • 1 klein ciabattabroodje
 • aioli
 • olijven
 • gedroogde rozemarijn
 • venkelzaadjes
 • olijfolie
 • zout & peper

Zo maak je het

 1. Snij de rode ui in halve ringen en pers de knoflook fijn. Bak dit op laag vuur aan met wat rozemarijn en venkelzaadjes. Voeg dan de aardappelschijfjes toe en bak deze 10 minuutjes mee. Klop de eieren los en doe dit bij de aardappeltjes. Zet het vuur heel laag, doe een deksel op de pan en laat het ei helemaal gaar worden. Dit kan wel 25 minuten duren. 

 2. Halveer de tomaatjes en scheur de buffermozzarella in kleinere stukjes. Leg dit in een mooie schaal, strooi er wat zout en peper op en schenk er een beetje olijfolie overheen. Maak eventueel af met wat basilicum. 

 3. Snij de courgette in plakjes en smeer de plakjes in met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en maak deze goed heet. Grill dan de courgette, ongeveer 1 minuut aan elke kant. 

 4. Verwijder de korst van de harde kaas en snij deze in blokjes. Neem een groot bord of schaal en verdeel hierover de kaas, de vleeswaren en de courgette. 

 5. Snij het brood in plakjes en doe ook de aioli, olijven en eventuele andere lekkere dingen in kommetjes. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *