Gevulde Auberginerolletjes

Gevulde Auberginerolletjes

Dit is, net als de bietencarpaccio, een heerlijk receptje waar Frederique mee op de proppen kwam. Overigens is het nog wel een grappig verhaal hoe Frederique en ik elkaar hebben leren kennen. We studeren allebei in Wageningen en doen dezelfde master. Pas in de allerlaatste periode van het eerste jaar hadden we een vak samen en zaten we in dezelfde projectgroep. Om elkaar te leren kennen moesten we elkaar interviewen en toevallig interviewden wij elkaar. Tijdens het interview kwamen we er achter dat we allebei uit Weert komen (vooruit, ik kom uit Nederweert.. details). In Weert zijn we elkaar nooit tegen het lijf gelopen, maar in Wageningen gelukkig dus wel! Want als je allebei voeding & gezondheid studeert en gek bent op gezond en lekker eten, dan kan het niet anders dat je samen gaat koken. En daar kwamen dus o.a. deze heerlijke gevulde auberginerolletjes uit!

4 from 1 vote
Print

Gevulde auberginerolletjes


Gang Snack, Voorgerecht
Tijd 30 minutes
Porties 4

Ingrediënten

 • 1 aubergine
 • 50 gr zachte geitenkaas
 • 1 granaatappel
 • plukje sla
 • basilicum
 • peper
 • olijfolie

Zo maak je het

 1. Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken. Smeer de plakken aan beide kanten in met wat olijfolie en grill ze tot er grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Leg de gare aubergine op een bord om wat af te koelen. 

 2. Snij de granaatappel doormidden en houdt hem ondersteboven boven een grote bak. Sla hier hard met een pollepel op om de pitjes uit de granaatappel te halen. Of koop granaatappelpitjes. 

 3. Strooi wat peper op de aubergine. Leg een blaadje basilicum en wat geitenkaas in de breedte op een plakje aubergine. Rol de aubergine op. Doe dit voor alle plakjes. 

 4. Leg de auberginerolletjes op een bord en verdeel er nog wat extra geitenkaas en een handje granaatappelpitjes over. Serveer met wat sla. 2 thoughts on “Gevulde Auberginerolletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *