Appel-Bieten carpaccio

Appel-Bieten carpaccio

Als je me vorig jaar had verteld dat ik een recept voor appel-bieten carpaccio op m’n blog zou zetten had ik je keihard uitgelachen. Bieten vond ik maar vies en aards smaken en ik snapte niet wat mensen hier nou zo lekker aan vonden. Tot ik ontdekte dat je deze duivelse groenten moet combineren met bijvoorbeeld appel of geitenkaas. Dan valt het eigenlijk best wel mee. Sterker nog, dan vind ik het lekker. Toen ik ’s avonds vol trots deze carpaccio aan vriendlief voorschotelde was hij dan ook wel even verbaasd. “Sinds wanneer maak jij vrijwillig bietjes klaar?”. Nu moet ik niet met alle eer gaan strijken voor deze carpaccio, vriendinnetje Frederique stelde namelijk voor om iets met bietjes te koken en daar kwam dit recept uit!

Appel-Bieten carpaccio


Gang Voorgerecht
Tijd 10 minutes

Ingrediënten

  • 1,5 gekookte rode biet
  • 1 appel
  • 20 gr zachte geitenkaas
  • plukje sla
  • balsamico creme
  • citroensap

Zo maak je het

  1. Snij de appel en biet in hele dunne schijfjes en besprenkel met wat citroensap zodat de appel niet verkleurd. 

  2. Rangschik de appel en biet om en om op een bord. 

  3. Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de appel en bietjes. 

  4. Leg een plukje sla in het midden en verdeel er wat balsamico creme overheen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *