Gazpacho

Gazpacho

Je moet er van houden, deze koude Spaanse tomatensoep. Ik vind ‘m heerlijk in de zomer. Want ik hou onwijs van soep, maar dat is zo warm in de zomer. Dan is deze koude tomatensoep de perfecte oplossing, want je eet toch soep en het is niet zo warm. Het was een tijdje experimenteren voor het goede recept voor deze gazpacho. Mijn vriend en ik gebruikten in al ons enthousiasme altijd veel te veel ui, waardoor de soep veel te scherp werd. De verhoudingen die we nu hebben zijn wat ons betreft perfect.

Deze soep is zowel lekker als voorgerechtje en als lunch of licht diner. Voor een voorgerecht is dit recept zeker genoeg voor 6-8 personen, of misschien nog wel meer. Voor lunch of diner zou ik dit recept voor ongeveer 4 personen inschatten. Wel zou ik er dan nog wat brood bij serveren.

Gazpacho


Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Spaans
Tijd 20 minutes
Porties 6

Ingrediƫnten

 • 7 tomaten
 • 2 paprika's
 • 1 komkommer
 • 1 kleine rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • citroen
 • 1,5 eetl extra vierge olijfolie
 • 2 handjes peterselie
 • zout & peper

Zo maak je het

 1. Ontvel eerst de tomaten. Dit doe je door in alle tomaten een kruisje te snijden aan de onderkant. Leg alle tomaten in een schaal of pan en giet er kokend water op. Laat dit een paar minuutjes staan. Haal dan de tomaten uit het hete water en trek het velletje eraf. 

 2. Maak de paprika's schoon en haal het velletje van de ui en knoflook. 

 3. Snij alle groenten in grove stukken en doe het in een grote pan. Voeg ook het sap van een halve citroen, de olijfolie, de peterselie, flink wat peper en een snufje zout toe. Mix dan alles met een staafmixer tot een gladde soep. 

 4. Laat de soep goed afkoelen in de koelkast en proef dan de soep. Als hij helemaal afgekoeld is smaakt hij net anders dan wanneer hij nog lauw is van de hete tomaten. Breng de soep eventueel nog extra op smaak met wat extra olijfolie, citroensap of peper en zout. 

 5. Serveer met wat geroosterd brood. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *