Kwarktaart met mandarijn

Kwarktaart met mandarijn

De eerste keer dat ik deze kwarktaart met mandarijn at kan ik me niet meer eens herinneren. Oma maakte deze kwarktaart al toen ik nog een klein koekje was en het is een van mijn favoriete taarten! Het is een perfecte taart voor de zomer. Ik voegde iets minder suiker toe dan oma, omdat ik hele zoete dingen in de zomer niet lekker vind. Daar krijg ik zo’n dorst van. De kwark en mandarijnen zijn een heerlijke combinatie, lekker fris! Bijkomend voordeel is ook dat deze kwarktaart niet gebakken hoeft te worden. Wel zo fijn om in de zomer de oven niet te vaak aan te zetten, het is al warm genoeg.

Overigens is deze kwarktaart alcoholvrij, maar oma raadt aan om er een scheutje cointreau in te doen. Voeg dit dan samen met het citroensap toe aan de kwark. Qua hoeveelheid zou ik het vooral op smaak doen, proef je kwarkmengsel even. Als je het iets sterker wil, kun je altijd nog wat extra cointreau toevoegen.

4 van 1 stem
Print

Kwarktaart met mandarijnen


Gang Taart
Tijd 45 minuten
Porties 1 taart

Ingrediënten

 • 500 ml slagroom
 • 500 gr kwark
 • 1 citroen
 • 1 blikje mandarijnen op siroop
 • 5 blaadjes gelatine
 • 4 eetlepels suiker
 • 200 gr mariakoekjes
 • 4 flinke eetl abrikozenjam

Zo maak je het

 1. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de boter met bakpapier. 

 2. Week de blaadjes gelatine in een bakje met water. 

 3. Verkruimel de biscuitjes en voeg hier de jam aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat elk biscuitje bedekt is met jam. Druk de biscuitjes in de springvorm en strijk de bodem zo goed mogelijk glad. Zet dit zolang in de koelkast.

 4. Laat de mandarijntjes uitlekken, maar vang het vocht op.

 5.  Verwarm de siroop in een pannetje. Los de gelatine op in de warme siroop en laat dit meteen weer afkoelen. Eerst op kamertemperatuur en als het iets afgekoeld is zet je het in de koelkast. Blijf regelmatig roeren. 

 6. Klop de slagroom met de suiker, maar klop hem niet helemaal stijf. 

 7. Meng de kwark met het sap van 1 citroen. 

 8. Controleer of de siroop koud is en een beetje dikker is dan water. Voeg hem dan doe aan de kwark en meng er ook de slagroom doorheen. Het is makkelijk als de slagroom niet helemaal stijf is, zodat je er nog even goed doorheen kunt roeren zonder dat de slagroom schift. Voeg als laatste de mandarijntjes toe. 

 9. Doe het kwarkmengsel op de bodem in de springvorm. Laat de taart een aantal uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast staan zodat de kwark en slagroom kunnen opstijven. 2 thoughts on “Kwarktaart met mandarijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *