Zonnige Griekse yoghurt smoothie

Zonnige Griekse yoghurt smoothie

In deze Griekse maand zou frozen yoghurt gemaakt van Griekse yoghurt natuurlijk perfect zijn! Dat was ook mijn eerste idee voor de Griekse maand, maar helaas bleek het maken van froyo toch iets lastiger dan ik dacht. Ik wilde heel graag een fris toetje maken met Griekse yoghurt en dan niet het uitgekauwde Griekse yoghurt met honing en walnoot. Daarom bedacht ik deze Griekse yoghurt smoothie met sinaasappel en citroen. Hij is heerlijk fris en een beetje lichtzoet door de honing, een perfect toetje voor een zomerse dag!

Zonnige Griekse yoghurt smoothie


Gang Drankjes
Keuken Grieks
Tijd 5 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1/2 citroen
  • 2 theel honing

Zo maak je het

  1. Pers de halve citroen uit en blend dit samen met de andere ingrediënten tot een gladde smoothie.

Wil je nou toch proberen om froyo te maken, dan zou ik aanraden om dat alleen te doen als je een ijsmachine hebt. Zonder ijsmachine moet je namelijk regelmatig door je yoghurt roeren om ervoor te zorgen dat de structuur van je ijs goed wordt. Onze vriezer staat in de kelder omdat we in onze keuken geen plek hebben. Voor brood en dergelijke is dat prima te doen maar als je ieder half uur je yoghurt door moet roeren is dat toch iets minder handig. Het is bijna een workout om elk half uur twee verdiepingen naar beneden te rennen, door je yoghurt te roeren, en weer naar boven te gaan. Die froyo is mij dus iets te veel werk, maar met een ijsmachine is het waarschijnlijk prima te doen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *