Babagahummus: Babaganoush x Hummus

Babagahummus: Babaganoush x Hummus

Deze dip is een kruising tussen babaganoush en hummus. Babaganoush is een auberginesalade die oorspronkelijk uit het Ottomaanse rijk komt, waar Griekenland dus ook bij hoorde! Origineel worden de aubergines boven houtskool geroosterd, maar gelukkig werkt de oven ook prima. Omdat hummus tegenwoordig immens populair is, geef ik vandaag een recept voor het combineren van hummus en babaganoush, om aan hummus toch een Grieks tintje te geven.

 

Babagahummus


Course Bijgerecht
Cuisine Grieks
Total Time 50 minutes
Servings 1 bakje

Ingredients

  • 2 kleine aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 220 gr kikkererwten
  • 2 theel tahin
  • 1 theel gerookt paprikapoeder
  • citroen
  • zout & peper
  • 1-2 eetl olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Snij de aubergines halfdoor, prik het vruchtvlees in met een vork en smeer in met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en zet ze 40 minuten in de oven. 

  3. Als de aubergines gaar zijn haal je het zachte vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een keukenmachine samen met de kikkererwten, knoflook, sap van een halve citroen, tahin, en de kruiden. 

  4. Blend dit in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg dan 1-2 eetlepels olijfolie toe en laat minstens 5 minuten draaien. 

  5. Proef je babagahummus en voeg eventueel nog meer kruiden toe, of wat meer olie voor een romiger resultaat. 

Recipe Notes

  • Serveer deze babaganoush met wat pitabrood, of gebruik het als broodbeleg!
  • Dit gerecht maakte ik samen met Sarah van liveeatlearn!

 



2 thoughts on “Babagahummus: Babaganoush x Hummus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *