Gebakken feta – Griekse salade met een twist

Gebakken feta – Griekse salade met een twist

Sommige dingen in het leven mis je totaal niet, tot het moment dat het in je leven komt. Dan weet je in een mum van tijd niet meer hoe je ooit zonder hebt gekund. En in mijn geval was dat een oven. In mijn studentenhuis hadden we een heel krakkemikkig oventje dat prima functioneerde voor diepvriespizza’s en ovenkroketten tijdens tentamenstress. Andere gerechten hebben de binnenkant van die oven nooit gezien, waarschijnlijk is dat ook maar beter zo… Maar sinds ik samenwoon hebben we een prima oven en kan ik niet meer zonder. Het liefst gooi ik alles in de oven en voor deze Griekse maand heeft de oven ook overuren gedraaid!

Waar ik vorige week een aubergine in de oven klaarmaakte, besloot ik deze week dat feta ook prima in de oven kon in de vorm van een Griekse salade. Want een Griekse maand is natuurlijk niet compleet zonder Griekse salade. Een gewone Griekse salade kent iedereen wel en dus besloten Sarah en ik om er een twist aan te geven, iets waar Sarah meester in is! Alle heerlijke ingrediënten voor een Griekse salade gingen in aluminiumfolie in de oven, en kwamen er in de vorm van gebakken feta nog lekkerder weer uit!

Gebakken feta


Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken Grieks
Tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 1 blok feta
 • 6 kalamata olijven
 • 10 tomaatjes
 • 1/4 rode ui
 • 2 eetl olijfolie
 • oregano
 • peper

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

 2. Leg een stuk aluminiumfolie klaar en leg hierop de feta. 

 3. Snij de rode ui in ringen en verdeel dit samen met de olijven en de tomaatjes over de feta. 

 4. Giet de olijfolie over de feta en bestrooi met wat oregano en peper. 

 5. Vouw de aluminiumfolie dicht tot een pakketje en zet 8-10 minuten in de oven tot de feta zacht is en de tomaatjes een beetje gebarsten. 

 6. Serveer met wat toast of brood. 

En dan nog even dit

Dit is ook erg lekker op de BBQ, leg je pakketje dan gewoon 8-10 minuten op de BBQ en serveer als een voorgerechtje met wat stokbrood! 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *