Op de BBQ: Banaan met chocolade

Op de BBQ: Banaan met chocolade

Vaak zit ik na een BBQ zo vol van alle lekkere dingen die er op tafel stonden dat er geen toetje meer bij kan. Maar voor deze banaan met chocolade maak ik graag een uitzondering! Het is een heerlijk simpel receptje. De banaan ligt op de BBQ terwijl je gezellig alvast een beetje na-tafelt. Met weinig moeite heb je dus toch een lekker resultaat. De warme banaan zorgt ervoor dat de chocolade lekker smelt en de drank geeft het toetje net wat pit. En met het heerlijke weer van dit weekend kun je dit gerechtje meteen uitproberen!

Banaan met chocolade

Gang toetje
Keuken BBQ
Tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 2 bananen zo rijp mogelijk
  • 50 gr chocolade
  • scheutje amaretto
  • amandelschaafsel optioneel

Zo maak je het

  1. Snij de banaan in de lengte doormidden, maar laat de schil aan de onderkant heel. 

  2. Wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg hem ongeveer 25 minuten op een naspelende BBQ. De banaan is klaar als hij helemaal zacht en warm is geworden. 

  3. Haal de banaan uit de folie en stop de chocolade in de hete banaan. Giet er een scheutje amaretto op/in. Serveer eventueel met wat amandelschaafsel.

Overigens kun je voor dit recept het beste een dunne reep chocolade gebruiken, dit past beter tussen de banaan en smelt wat sneller. Ook kun je dit toetje prima in de oven maken. Zet de banaan dan ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *