Bij de BBQ: Oma’s Aardappelsalade

Bij de BBQ: Oma’s Aardappelsalade

Als je denkt aan BBQ’en denk je vaak meteen aan vlees, maar ik vind de salades altijd minstens net zo lekker! Daarom deel ik de aankomende weken wat BBQ-bijgerechten inspiratie, en we trappen af met een aardappelsalade van oma. Net als de vorige gerechten van oma, is deze aardappelsalade ook weer een echte klassieker. En zoals altijd, is het bij mij toch nét een beetje minder lekker dan wanneer oma hem maakt. Het liefst zou ik jullie allemaal een bakje aardappelsalade van oma geven, maar met dit recept kom je toch ook al een heel eind in de buurt. Oma maakt dit zelf vaak in de zomer als we met de hele familie lekker in de achtertuin eten maar het is natuurlijk ook een topgerecht voor bij de BBQ!

Deze aardappelsalade is weer een heerlijke klassieker van oma. Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of op een zomerse avond in de tuin.

Aardappelsalade


Gang Bijgerecht
Tijd 40 minuten

Ingrediënten

 • 600 gr aardappels geschild
 • 3 eieren
 • 3 eetl mayonaise
 • 2 eetl yoghurt
 • 1 theel mosterd
 • 15 gr peterselie fijngehakt
 • scheutje citroensap
 • groentebouillonblokje

Zo maak je het

 1. Kook de aardappels in water met een bouillonblokje tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar.

 2. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. In kokend water duurt dit ongeveer 8 minuten. 

 3. Als de aardappels en de eieren gaar en hardgekookt zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen.

 4. Snij de aardappels in blokjes en doe ze in een grote schaal. 

 5. Snij de eieren heel fijn en doe deze ook in de schaal. 

 6. Voeg dan de mayonaise, yoghurt, mosterd, peterselie, citroensap en wat zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. 

 7. Proef dan even en breng eventueel nog op smaak met wat extra kruiden, of maak hem iets smeuïger door wat meer yoghurt of mayonaise toe te voegen. 

Deze aardappelsalade is weer een heerlijke klassieker van oma. Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of op een zomerse avond in de tuin.

Deze aardappelsalade is weer een heerlijke klassieker van oma. Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of op een zomerse avond in de tuin.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *