Bruschetta op twee manieren

Bruschetta op twee manieren

Vorige maand namen food blogger vriendinnetje Sarah en ik een dagje vrij van college om een echte “hot mess” te maken. We spraken af in Rotterdam in Sarah’s keuken om alles te koken waar we zin in hadden. Een van deze recepten was deze bruschetta. We maakten een klassieke variant met tomaat, knoflook en basilicum. En we maakten een extra versie met mango, want zonder gekke ingrediënten is de chaos niet compleet!

Deze bruschetta maakte ik met Sarah van Live eat learn. We maakten een klassieke bruschetta en een bruschetta met mango en balsamico.

Deze bruschetta maakte ik met Sarah van Live eat learn. We maakten een klassieke bruschetta en een bruschetta met mango en balsamico.

Eet deze bruschetta als voorgerechtje, of serveer hem op een borrel. Je kunt zelf kiezen of je alleen de klassieke bruschetta maakt of ook de variant met mango. Dit gerechtje kun je natuurlijk meteen eten, maar is nog veel lekkerder als je de smaken een middag of een dag laat intrekken. Gebruik voor deze variant met mango wel zoete tomaten, omdat hele zure tomaten niet goed samengaan met het zoete van de mango. Dat hebben wij tijdens onze “hot mess” al ondervonden, dus hoef je zelf deze fout niet meer te maken!

Bruschetta op twee manieren


Course Borrel, Voorgerecht
Cuisine Italiaans
Total Time 20 minutes

Ingredients

  • 1 stokbrood
  • zout & peper

Voor de klassieke bruschetta

  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetl basilicum fijngesneden
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • 1 theel olijfolie extra vierge

Voor de mango bruschetta

  • 1 mango in blokjes
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • 1 theel olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel balsamicoazijn

Instructions

  1. Snij het stokbrood in sneetjes en rooster deze in een hete pan of onder de grill tot ze aan de randen goudbruin zijn. 

  2. Voeg in twee aparte kommetjes de ingrediënten voor de klassieke bruschetta en de bruschetta met mango bij elkaar. Breng allebei de mengsels op smaak met een beetje zout en peper naar smaak. 

  3. Verdeel de twee tomatenmengsels over de stokbroodjes en serveer met wat extra verse basilicum. 

 

Deze bruschetta maakte ik met Sarah van Live eat learn. We maakten een klassieke bruschetta en een bruschetta met mango en balsamico.

Deze bruschetta maakte ik met Sarah van Live eat learn. We maakten een klassieke bruschetta en een bruschetta met mango en balsamico.

Deze bruschetta maakte ik met Sarah van Live eat learn. We maakten een klassieke bruschetta en een bruschetta met mango en balsamico.



2 thoughts on “Bruschetta op twee manieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *