Aspergequiche met zalm

Aspergequiche met zalm

Met mijn Limburgse roots kan een recept met asperges, het witte goud, natuurlijk niet ontbreken in het aspergeseizoen. Maar stiekem maak ik niet zo vaak iets met witte asperges, ik gebruik liever groene. Gelukkig maakte de moeder van mijn vriend met Pasen een overheerlijke quiche met asperges, zalm en dille die ik wel op mijn blog mocht zetten. En zo staat er toch nog een heerlijk gerecht met asperges op mijn blog. Het aspergeseizoen loopt officieel tot 24 juni, dus je hebt nog bijna twee maanden om deze quiche te maken!

In dit recept gebruik ik hartige taartdeeg, omdat het me nog niet gelukt is om een goed quichedeeg te maken. Je zou ook bladerdeeg kunnen gebruiken als je dat lekker vindt. Ook de zalm zou je kunnen vervangen door ham, dat is ook een hele lekkere combinatie met asperges!

Aspergequiche

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Tijd 1 uur
Porties 1 quiche

Ingrediƫnten

 • 1 kilo asperges geschild en in stukken
 • 7 plakjes hartige taart deeg ontdooid
 • 250 gr magere kwark
 • 4 eieren
 • 150 gr gerookte zalm
 • verse dille fijngehakt
 • handje paneermeel
 • peper & zout

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

 2. Vet een quichevorm in met boter en bekleed de vorm met hartige taartdeeg. 

 3. Strooi wat paneermeel op de bodem van de quiche, dit zorgt ervoor dat de quiche niet te nat wordt.

 4. Verdeel dan de asperges en zalm over de bodem van de quiche en verdeel hier ook de dille overheen. 

 5. Klop de kwark met de eieren en wat zout en peper met de mixer goed luchtig en verdeel dit over de quiche. 

 6. Bak de quiche 45 minuten en laat hem dan zeker 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *