Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Deze tomatenrisotto is een heerlijk zonnig receptje met, uiteraard, een hele hoop tomaten. We voegen drie tomaat-variaties toe: tomatenpuree, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes. De tomatenpuree en cherrytomaatjes geven de risotto natuurlijk die heerlijke tomatensmaak, en zorgen ook voor een mooi rood kleurtje. De zongedroogde tomaatjes geven de risotto nog een extra hartige smaak, zeker in combinatie met de parmezaanse kaas.

Een simpel recept voor tomatenrisotto met cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Dit vegetarische gerecht staat in 40 minuten op tafel.

Tomatenrisotto

Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans, Vega
Total Time 40 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr risotto
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 125 gr cherrytomaatjes in allerlei kleuren
  • 3 eetl zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 40 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 2 lente-uitjes
  • 1 glas witte wijn
  • groentebouillon
  • citroensap
  • zout & peper

Instructions

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie. Maak ondertussen ongeveer een liter groentebouillon.

  2. De risottorijst en de tomatenpuree mogen nu ook in de pan, bak dit even mee. 

  3. Voeg dan de wijn toe en roer goed door tot het vocht is opgenomen door de rijstkorrels. 

  4. Voeg nu elke keer kleine beetjes bouillon toe, en blijf goed roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen tot je weer nieuwe bouillon toevoegt. Ondertussen snij je de cherrytomaatjes halfdoor en de lente-uitjes in ringetjes. 

  5. Na ongeveer 20 minuten moet je risotto wel gaar zijn. Voeg dan de cherrytomaatjes, parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes toe en breng de risotto op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. 

  6. Serveer de risotto met wat lente-ui en eet er eventueel een beetje brood bij.

Een simpel recept voor tomatenrisotto met cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Dit vegetarische gerecht staat in 40 minuten op tafel.

Een simpel recept voor tomatenrisotto met cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Dit vegetarische gerecht staat in 40 minuten op tafel.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *