Supersnel mangoijs met ananas en munt

Supersnel mangoijs met ananas en munt

Sinds ik een vak heb gehad waar we ons eigen sapje mochten “ontwerpen” ben ik een beetje obsessed met smoothies en sapjes. Ik bestel op een terrasje vaker een smoothie en ik zou het liefst zelfs sapjes maken, maar het komt er nooit van. Laatst besloot ik dat dat afgelopen moest zijn en kocht ik ingrediënten voor een smoothie. Je vraagt je nu vast af, waarom een introductie over smoothies als het een recept voor ijs is? Nou, als ik iets in mijn hoofd heb moet het meteen gebeuren, liever gisteren dan vandaag. Ik had alleen bevroren fruit en toen ik alles gemixt had, leek het meer op een ijsje dan op een smoothie.. Dat vond ik eigenlijk ook wel leuk en lekker, en dus deel ik vandaag het recept voor snelle mango-ananasijsjes!

Dit is eeen ideaal recept voor een warme dag, als je zin hebt in een ijsje. Daarnaast bevat dit ijs ook geen suiker, en het is toch heerlijk zoet door de mango en ananas. Je kunt het op hele hete dagen dus ook lekker als ontbijt eten, of als lunch, of de hele dag, het maakt niet uit! Serveer dit ijs trouwens wel meteen, als je het weer invriest wordt het te hard om te eten…

Mangoijs met ananas en munt

Gang toetje
Keuken Vega
Tijd 5 minuten
Porties 3

Ingrediënten

  • 180 gr mango bevroren & in blokjes
  • 125 gr anana bevroren & in blokjes
  • 80 ml appelsap
  • 2 takjes munt

Zo maak je het

  1. Haal de muntblaadjes van de takjes en hak deze vast vrij fijn. 

  2. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa. Klaar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *