Oma’s Hangop

Oma’s Hangop

Bij oma eten is natuurlijk altijd een feest, dat was vroeger zo en dat is het nog steeds. Bijna wekelijks bel ik opa en oma voor recepten van dingen die “we vroeger altijd aten” of waarvan ik gewoon weet dat oma’s recept het beste is. Er zijn ook al een aantal recepten van oma voorbij gekomen op mijn blog, en vandaag is oma’s hangop aan de beurt. Als we hangop als toetje hadden deed oma al de hele week geheimzinnig. Als we dan op zondag bij opa en oma kwamen mochten we niet in de koelkast kijken, omdat het toetje dan verklapt zou worden. Wanneer iedereen aan tafel zat te wachten op de soep, was ik vaak nog bij oma in de keuken te vinden. Dan mocht ik toch stiekem even in de koelkast spieken, maar tegen niemand zeggen dat het toetje hangop was. Wat een geheim was dat zeg, en dan moest ik het ook nog een heel diner bewaren! Nu hoef ik gelukkig niet meer geheimzinnig te doen over hangop, en kan ik het recept hier delen!

Ik heb de hangop geserveerd met rood fruit, want dat kon ik niet weerstaan bij de Turkse supermarkt. Wil je helemaal doen zoals oma, serveer het dan met warme kersen in de winter, of cocktailfruit in de zomer.

Deze hangop is trouwens niet heel erg zoet, en ik ben er nog niet uit of ik dit nu alleen als toetje mag eten of dat het stiekem ook geschikt is voor ontbijt. Gelukkig maakte ik dit in het weekend, en het was een heerlijk ontbijt voor de zondagochtend!

 

Hangop

Gang toetje
Keuken Nederlands
Tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suikers

Zo maak je het

  1. Zet een vergiet op een pan en hang een schone theedoek in de vergiet. Giet hierin de volle yoghurt. Dit laat je minstens 4 uur staan, maar liever nog de hele dag (of juist een nacht).   

  2. Schraap dan je yoghurt uit de theedoek en doe het in een schaal. Het vocht wat uit de yoghurt is gekomen gooi je weg.

  3. Klop de slagroom met de suiker stevig, het hoeft niet helemaal stijf.

  4. Meng dan de yoghurt met de slagroom en klaar is je hangop!

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *