Gevulde bolcourgettes met een Italiaans tintje

Gevulde bolcourgettes met een Italiaans tintje

Gevulde courgette wilde ik al langer maken, en toen ik deze bolcourgettes zag ik liggen bij de Turkse groentewinkel wist ik meteen dat ik hier iets lekkers mee wilde maken. Over de vulling van deze schattige bolletjes moest ik wel even nadenken, tot ik allerlei lekkere Italiaanse ingrediënten in onze koelkast zagen staan. Toen was de beslissing snel gemaakt, de vulling zou een Italiaans tintje krijgen. Een bolletje is precies genoeg als bijgerecht voor 1 persoon. Serveer er aardappeltjes bij, of eet het met een lekkere salade en eventueel wat brood.

Gevulde Bolcourgettes


Course Bijgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 2

Ingredients

  • 2 bolcourgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl zongedroogde tomaatjes
  • 10-14 zwarte olijven
  • 2 eetl pijnboompitten
  • parmezaanse kaas geraspt
  • peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  

  2. Snij de ui en de knoflook heel fijn en bak dit in wat olijfolie zacht aan.

  3. Snij de bovenkant van de bolcourgettes af en hol de binnenkant uit, dat gaat heel gemakkelijk met een lepel. Het vruchtvlees dat uit de courgette komt snij je wat fijner en dit bak je even mee met de ui en knoflook. 

  4. Ondertussen snij je de olijven en tomaatjes in stukjes. Meng dit met het courgette mengsel, de pijnboompitten, een ruime eetlepel geraspte kaas en wat peper.

  5. Zet de bolcourgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de courgettes met het mengsel. 

  6. Verdeel er dan nog wat parmezaanse kaas over en bak 25 minuten op 200 graden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *